Share |

Uutisia - News

15.12.2023 Punapippurin Myytinmurtaja, MYYn agility-meriittejä on myös jäänyt päivittämättä... Myy on maailman ensimmäinen pohjanpystykorva jolla on meriitit AGI-H1 ja AGI-A2!!! Melkoinen monitoimikone siis kyseessä :))))

myy_agi.jpg


15.12.2023 Punapippurin Myytinmurtaja, MYY on C.I.B. eli kansainvälinen muotovalio! Viimeinen Cacib tuli tänään Liettuasta! Kiitos Minttu ja Onnea!!!!

myy_cib.jpg


20.11.2023 Pentujen luovutuksen jälkeen syyskuussa lähdimme kuusamoon ja hieno pitkä kausi takana kun palattiin töiden pariin marraskuun lopulla. Koirille paljon tilanteita ja onnistumisia,upea syksy tuli vietettyä siellä. Tammikuussa jatketaan!

kuusamo_11-23.jpg


2.9.2023 Pennut täyttivät kuusi viikkoa ja meno on jo hurjaa.

seitan_pennut_6_viik.jpg


1.8.2023 Pennut kasvavat tasaisesti ja silmät ovat auenneet jo kaikilla neljällä.

pupu.jpg

Käytiin hakemassa pentupaketit ja samalla uusia leluja pennuille ja aikuisille koirille: Pupusta tuli heti unilelujen suosikki :)

seitikki_ja_lapset1.jpg

Seita-äiti hoitaa lapsiaaan varsin mallikkaasti, ilo seurata sen toimia!

lamppari.jpg

Lämpöpullon päällä on mukava retkottaa silloin kun äiti on toisaalla retkillään


22.7.2023 Pentulaatikossa kaikki hyvin, punnitukset tehdään aamuin illoin ja pennut kasvavat hurjaa kyytiä :) Ihanaa viikonloppua kaikille!

seitan_pennut_punnituksia.jpg


18.7.2023 Seitan ja Mökön pennut syntyivät! 1 uros ja 3 narttua.

seitan_pennut_syntyivat.jpg


25.6.2023 Pääsimme testaamaan uutta Bellylabs koirien tiineystestiä käytännössä. Tippa verta otetaan huulesta ja näyte yhdistetään paketin mukana tulevaan nesteputkiloon...tulos räpsähti 10 minuutissa näkyviin - SEITA ON KANTAVA! Eli meille syntyy pentuja heinäkuun lopulla! Laitan lisää teitoa tänne sivuille kun pennut näkevät päivänvalon! Ihanaa! Täältä näet lisää tietoa testistä ja voit tilata myös omaan käyttöösi: www.belly-labs.com TUOTE ON SUOMALAINEN KEKSINTÖ!
seita_bellylab.jpg

11.12.2022 Hertan ja Mökön pennut syntyivät. 3 poikaa ja 2 tyttöä. 
Pennut lähtivät uusiin koteihinsa helmikuussa. Sijoitukseen jäi toinen tytöistä, Aava :)
Hertan_pennut_2022
Syys-lokakuu 2022 Syksyn parhaat kuukaudet vietimme taas kuusamossa koirien kanssa. Lintuja oli todella paljon ja kaikki koirat saivat tilanteita aikaan. Aina se on yhtä mukava nähdä kuinka koirat nauttivat kun pääsevät itseään toteuttamaan ja tekemään sitä mihin ne on jalostettu. Samalla reissulla astutettiin Hertta ja nyt vain odotellaan kuuluuko talvella pikkuisten paikkatakkien haukku pentulaatikosta...
Hertta_kuusamo22Seita tauolla
Martti_kuusamo22
Martti makkaratulilla
Kuusamo_teeri22
...on se syksy vain hienoa aikaa...

27.28.8.2022 Haapsalu, Eesti Punapippurin Not For Sale "Seita". Kesän viimeinen näyttelyturnee takana helteisessä Haapsalussa. Seita kumpanakin päivänä SERT ja ROP ja samalla karttui titteliriviin Eestin muotovalio sekä tavoitteeksi asetettu Baltian Muotovalio! Nyt voikin sitten hyvillä mielin keskittyä loppukauden ajaksi metsästykseen kuusamossa. Ihanaa, kohta se alkaa!
Seita_haapsalu_22.jpg

6.8.2022 Luumäki Punapippurin Myytin Murtaja ROP ja Punapippurin Outoa Taikaa JUN ROP. Onnea ja Kiitos MINTTU!!!!
received_465880065385374.jpeg

1.3.7.2022 Moletai, LIettua Punapippurin Not For Sale "Seita". Kesälomareissu helteiseen Liettuaan onnistui superisti ja Seita oli kaikkina kolmena päivänä ROP ja sai sertit ja Cacibit. Samalla Seita valioitui Liettuan muotovalioksi. 
20220703_144325.jpg

5.6.2022 Harjumaa, Eesti Punapippurin Myytinmurtaja SERT, CACIB ja EESTIN VOITTAJA 2022! Punapippurin Outoa Taikaa JUN SERT, JUN ROP ja EESTIN JUNIORIVOITTAJA 2022! Onnea ja kiitos Minttu!!!!
ee_v_2022.jpeg

28.5.2022 Nousiainen RN Punapippurin Not For Sale "Seita" sert ja ROP. Tuomarina arvostettu rotutuomarimme Matti Palojärvi. Loppukilpailuissa Seita oli vielä lopulta RYP4!!! Huippupäivä!
Seita_Nousiainen.jpg

7.5.2022 Loviisa RN Punapippurin Not For Sale "Seita" sert ja ROP. Tuomarina eniten arvostamani rotutuomari Marja Talvitie.  Myös Punapippurin Outoa Taikaa "Metku" oli 
ilmoitettu ja se oli PN2, ROP JUN ja sai Juniori Sertin! Ihana päivä!!!! 
Seita_ja_Metku_loviisa.jpg

24.4.2022 Mäntsälä RN Punapippurin Not For Sale "Seita" sert ja VSP, Tuorina Saija Juutilainen.
seita_mantsala.jpg

11.-12.3.2022 Riika, Latvia Punapippurin Not For Sale "Seita" kumpanakin päivänä sert, Cacib ja ROP. Latvian muotovalion sertit kasassa. Kiva lomareissu jo keväiseen baltiaan!
riika_22.jpg

22.-31.1.2022 Kuusamo Latvalintujahdissa 10 päivää. Huh Huh Mikä Reissu! Otimme jälleen koirat mukaan ja matkasimme autojunalla Kuusamoon. Lintuja ja tapahtumia riitti tänäkin vuonna, ilmat suosivat ja valovarastot saatiin ladattua jälleen täyteen. Hieno reissu, voikun tänne pääsisi taas tulevinakin vuosina!
mustaa22.jpg Mustaahan sitä oltiin ettimässä..
kuusamo_22_a.jpg
Kiikareilla ja kameroilla riitti töitä aamusta iltaan..
kuusamo_tunnelmaseita.jpg
Seita tutkailemassa mökillä tunnelmaa hieman lähempää...
kuusamo_herttta_22.jpg
Hertta löysi herra-metson lepopaikan ja kaivautui tietenkin sinne...
kuusamo22_b.jpg
...ei kai tällaisiin hiihtomaisemiin kyllästy ikinä...!
1.12.2021 Kotiin palattu jälleen...kuusamossa vietimme taas loka- ja marraskuun ja nyt palattu kotiin. Paljon oli jälleen lintuja ja tilanteita koirilla. Näistä retkistä kuvia hiukan myöhemmin. Tammikuussa uudestaan kun latvalintukausi alkaa!
hertta_21_kuusamo_kelo.jpg
Hertta taukopaikalla kuuntelemassa ympäristöä
seita_ja_hertta_21_kuusamo.jpg
Seita ja Hertta - loistava parivaljakko töissä yhdessä aina
marakatti_kuusamo21.jpg
Martti Marakatti suoherrana
pertti_22_teeri.jpg
Pikku-Pertin ensimmäinen teerisaalis. Tiukasti puolusti aarrettaan muilta koiruuksilta :)))
poppoo_kuusamo21.jpg
Hertta, pikku-Pertti, Martti, Pimu ja Seitikki

30.8.2021 Hertan ja Mökön lapset kasvavat kohisten ja pian lähdössä omiin koteihinsa....
hertta_ja_lapset_kok.jpg
Hertta ja pennut ulkoilemassa
hertan_lapset_kok_b.jpg
Portailla on mukava harjoitella uusia askeleita...
hertan_lapset_21.jpg
Suurin osa ajasta kuluu pennuilla vielä nukkuessa...
hertan_lapset_21_b.jpg
Välillä vietetään aikaa mökin harjakaisissa ja vauhti on kova kuten kuvan vauhtiraidoista näkyy...
21.7.2021 Hertan ja Mökön pennut syntyivät. 3 poikaa ja 2 tyttöä. Äiti ja lapset voivat hyvin.hertan_pennut_d.jpg

14.7.2021 Röntgenissä käyty, ja laskutoimitukset tehty. Vielä viikko aikaa pennuilla kasvaa massussa....

hertta_rtg21.jpg


10.7.2021 Punapippurin Myytin Murtaja " Myy " näyttelyssä Ruokolahdella, ROP. Tuomari Paavo Mattila. Mielettömän hieno arvostelu: "Koko 42. Erinomainen narttu. Kaunis pää, ilme ja korvat. Erinomainen kaula, samoin runko, ylälinja ja raajat. Seistessä hyvin kauniit ääriviivat. Miellyttävä käytös. Hyvin tasokas rodun edustaja." Ei kai tuosta kauniimpaa arvostelua voi ehkä saavuttaakaan...! Kiitos Minttu!!!!

myy_ruokolahti_10.7.2021.jpg

kuva: Helena Minkkinen


10.7.2021 Punapippurin Kairan Kulkija "Ryti" näyttelyssä Oulussa, CACIB ja ROP! Tuomarina Leila Kärkäs. Kyllä voin kasvattajana olla vain niin tyytyväinen ja onnellinen kun olen saanut koiria tälläiseen hienoihin aktiivisiin paikkoihin joissa rotua ja koiria viedään eteenpäin. KIITOS! -ja onnea Matia ja Karoliina, jälleen!!!

ryti_oulu21.jpg

Kuva: Matias Laitinen


3.7.2021 Punapippurin Myytin Murtaja näyttelyssä Virolahdella. ROP ja yhdistettyjen 1 ja 5 ryhmien RYP4!!!! Tuomarina STÅHLBERG PERTTU. Kiitos ja Onnea taas Minttu!!!!

myy_virolahti_21.jpg


Tammikuu 2021: Pakatiin koirat taas autoon ja junaan ja eikun kohti kuusamoa. 10 päivää rankkaa mutta ihanaa hiihtoa lumisessa kuusamossa. Lintuja jälleen todella hyvin! Ihanaa lomaa, etelän oravanpyörästä.

latvalintu_21_puu.jpg

...näitäkö niitä tultiin ettimään...? :)

latvalintu_tulilla.jpg

Välillä pikkutulilla makkaranpaistossa....

latvalintu_21_tykkya.jpg

Nämä maisemat....! Kyllähän täällä ilokseen hiihtelee!

latvalintu_21_kolo.jpeg

No words...

latvalintu_21_k.jpeg

Rankkaa hiihtoa ja lomaa....!

latvalintu_21.jpg

Hankittiin toisiksi suksiksi Altai Hokin liukulumikengät, ovatpahan mahtavat pelit! Jos latvalintua pääsee yrittämään taas ensi talvena niin menee ehdottomasti ostoon myös Karille nämä! Hirmuvaatetus päällä nenää myöten :)))))


Syksy 2020 Vietimme Kuusamossa mökillä taas oikeastaan koko syksyn, välillä käytiin töissä kääntymässä ja eikun takaisin... Lintuja oli todella pajon ja koirille järjestyi runsaasti tilanteita. Alla muutamia kuvia syksyn jahdeista.

hertan_metto_2020.jpg
Hertta; metsonsa vahti. Kotipihalla putsaushommissa neidin kanssa :)
seita_ja_soile_20.jpg
Seita; Punapippurin Not For Sale on alkanut osoittaa oikein mallikasta toimintaa metsällä. Tämän neidon kanssa on ilo kulkea saloilla....
poppoo_2020.jpg
Vahtipoppoo, vain Siiri puuttuu kuvasta :)
kuusamo_kokoelma_20.jpeg
Kuusamossa on tilaa olla ja metsästää... Syksyä jo odotellessa!

Tammikuu 2020  Ensimmäinen kerta kun oli mahdollisuus lähteä latvalintujahtiin tammikuussa, ja sehän piti käyttää heti. 10 päivää hienoja maastoja, kovaa pakkasta ja paikoin 1,2 m lunta... HUH! Koirat olivat mukana kuten aina kun reissuun lähdetään ja koko porukka nautti...!
martti_hukkuu_lumeen.jpg
Martti-pikkupojalta meinasi loppua jalat kesken kun lunta oli 1,2m!!!! :)))))

latvalintu_kari_metso.jpg

Oivat menopelit ovat muuten nämä lumikengät!

latvalintu_20_taivasta.jpg

Kyllä kelpaa....


13.-15.12.2019 Verona, Italia ENCI-WINNER 2019 Perinteinen pikkujoulumatka suuntautui tänä vuonna Italiaan, ENCI Winner eli Italian Voittaja 2019 näyttelyyn. Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" oli kaikkina kolmena päivänä ROP ja sai sertit ja on näin ollen suomen (ehkä myös koko maailman) ensimmäinen Italian muotovalio, ja Italian Voittaja 2019! Kiitos pikkujouluista ja seuroista jälleen Marika ja Teemu :)

enci_winner.jpg


7.-8.12.2019 Helsinki Voittaja-näyttelyt - Once in a lifetime... En ollut ilmoittanut yhtään kotona olevaa koiraa messariin koska loukkasin selkäni lokakuussa ja ajattelin etten ole vielä juoksukunnossa tuolloin... Punapippurin Vaaran Aarre "Viki" oli kumpaankin näyttelyyn silti ilmoitettu ja lupasin viedä sen kehään mikäli vain pystyisin liikkumaan. Lauanatiana Helsinki Voitttajassa arvosteli Juha Putkonen ja Viki oli ROP!!! Vsp oli Punapippurin Hattutempun tytär "Aivi" eli Washaway Pink Bollinger.

messari_la.jpg

HKI VOITTAJA 2019: ROP Punapippurin Vaaran Aarre ja VSP Washaway Pink Bollinger, tuomarina Juha Putkonen

Sunnuntaina pohjalaiset arvosteli Silja Jokinen ja Aivi oli Rop ja Viki Vsp. Vikistä tuli myös samalla Suomen Muotovalio koska se on käynyt nyt 3 kertaa näyttelyssä ja tuloksena joka kerta SERT ja syksyllä se haukkui koppelohaukuissa LINT1 ja oli kokeen toinen! Onnea Make ja kiitos että tulitte ja menitte :)))

aivi_ryp1.jpg

Washaway Pink Bollinger RYP 1!!!

Ryhmäkehät menivät illalla tietenkin sitten päällekkäin ja sovimme Kilpeläisen Katin kanssa että minä vien Aivin ryhmään, kun Katin piti esittää toisia koiria toisessa ryhmässä. Ryhmän teki Marja Talvitie ja Aivi voitti sen!!!! Ikinä ei ole pohjis voittanut ryhmää KV näyttelyssä...Best In Show kehään Kati pääsi onneksi sitten itse ja tuloksena....AIVI oli BEST IN SHOW!!!!

messari_su.jpg

VOITTAJA 2019: Rop washaway Pink Bollinger ja VSP Punapippurin Vaaran Aarre, tuomarina Silja Jokinen

Tämä viikonloppu oli kertakaikkiaan sellainen ettei tällaista tulla enää ikinä kokemaan...kiitos kaikille osallisille, en osaa kiittää ja kehua enää kaikkia joiden ansiota tämä kaikki on vuosien kera ollut... pistää nöyräksi. Ihanaa, kiitos ja onnea...

messari_viki_juoksee.jpg

Punapippurin Vaaran Aarre (kuva Heidi Lahtinen)

messari_viki_su.jpg

Punapipurin Vaaran Aarre (kuva Heidi Lahtinen)


10.2019 Kuusamo Lokakussa kävimme muutaman viikon metsästysreissulla kuusamossa. Lintuja ja tilanteita oli koirilla paljon ja "kotiinkintuotavaa" riitti tänäkin vuonna. Loukkasin selkäni viimeisinä päivinä ja vietinkin sitten loppuloman sairaalassa; 4 selkänikamaa murtui ja kaksi kylkiluuta.... metsästykset ja kokeet oli siis taputeltu tältä osin. Nyt kirjoittaessani tätä päivitystä tammikuun alussa, kaikki on jo ihan hyvin ja uusia reissuja suunnitellaan jo kovasti :)

kuusamo_19_seita.jpg

Pikku-Seitakin sai jo jutun juuresta kiinni :)))

kuusamo_19_metso.jpgMartti ja Seita innoissaan saaliista kotipihalla....

kuusamo_19_teeria.jpg

Kuusamo 19

kari_ja_hertta_kuusamo.jpg

Hertta ja Kari ja yhteistyön tulos :)


12.-13.10.2019 Pohjanpystykorvien SM-haukut 2019 käytiin tänä vuonna Sodankylässä. Punapippurin Itse Ilkimys ja Henri Pellonpää edustivat siellä upeasti meitä ja olivat SM-kisojen neljänsiä!!! Onnea ja Kiitos - Henkka ja Sulo !!!!!


28.-29.9.2019 Kotka pentunäyttely Punapippurin Myytinmurtaja "Myy" avasi näyttelyuransa myös Suomen puolella...la ROP ja KP ja RYP3 ja su ROP, KP ja RYP4!!!!Onnea ja Kiitos Minttu!!!

myy_kotka_ryp4.jpg

ROP ja KP,RYP4 sunnuntaina, tuomarina Maarit Hassinen

myy_rop_kotka_la.jpegROP ja KP ja RYP3 la, tuomarina Kirsi Honkanen


17.9.2019 Punapippurin Itse Ilkimys "Sulo" haukkui Inarissa su 1.9. voittotuloksen mielettömät 98 pistettä ja tänään vahvistettiin pitkän kokeen 88 pistettä Sulolle eli "hän" on nyt Punapippurin ensimmäinen kaksoisvalio!!!! Suomen muotovalio sekä käyttövalio!!!! Aivan mieletöntä työtä Henkka! KIITOS!!!! Ja onnea miljoona kiloa!!!!

sulo_vilen.png

Tässä kuvassa mestari vasta muutaman viikon ikäinen suloisuus :)))


13.9.2019 Päivityksiä metsiköstä... -syyskuun lopulla lähdemme itsekin kohti pohjoista :)

tinka_2019.jpg

Isäni lähti aloitukseen savukoskelle Tinkan (pp nordica) kanssa, ja muutamia lintuja onkin jo saatu!

viki_2019.jpg

Markus ja Viki (pp vaaran aarre) metsästelevät myös jossakin päin pohjois-suomea, tulos on taattu tällä parivaljakolla! Viki haukkui myös LINT1 78 pistettä koppelohaukuissa lainaohjaajan kanssa pari viikkoa sitten!!!! Ja oli ison kokeen toinen!

nelli_2019.jpg

Nelli (pp jonkinmoinen loitsu) ehti avata pistepörssin linnuista ekana kun Kyösti ja koirat lähtivät alotukseen ruotsiin! Myös Ruskalle saatiin palkinto puusta samalla matkalla!


12.9.2019 Hertan pennut kasvavat mukavasti. Ihanaa seurata näiden sisarusten kehitystä :)

hertan_pennut_4_viikkoa.jpg


17.-18.8.2019 Rönne Tanska Lauantaina Punapippurin Ruska SERT ja ROP Tanskassa, samalla Ruskasta tuli uusi Tanskan valio sekä POHJOISMAIDEN MUOTOVALIO!!! Wau! Sunnuntaina oli "Nellin" vuoro päätä kehään; Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu ROP ja sert ja uusi Tanskan valio hänkin! Onnea Lauralle näiden uusien titteleiden myötä ja KIITOS :))))

Ruska_tanska_2019.jpg

Vaikka Ruska on jo yli 9 vuotias, sitä ei ikä paina vaan tittelijahti jatkuu! Nyt viimeisimpänä Ruska saavutti viikonloppuna Pohjoismaiden muotovalion arvon! Tätä titteliä ei kovin monella pohjanpystykorvalla olekaan!

nelli_tanska_2019.jpeg

Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli"- uusi Tanskan valio!!!!


13.8.2019 Hertta-äiti nauttii olostaan ja lapsistaan ja lapset kasvavat kohisten

hertta_pennut_retkottaa.jpg


9.8.2019 Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" x Naavan Kiiski "Halti" pennut syntyivät. Poika ja tyttö. Äiti ja lapset voivat hyvin :)

hertta_pennut_imee.jpg


8.8.2019 Punapippurin Aitoa Tulta "Papu" on astutettu! Lokakuun alussa mahdollisesti pentuja Artolla ja Annikalla!

papun_palkinnot.jpg


12.8.2019 Punapippurin kairan Kulkija "Ryti" kävi PEVISA tarkastuksessa; terveet silmät ja polvet! Kiitos Matias!


29.6.2019 Punapippurin Jahtikaveri "Isla" kävi PEVISA tarkastuksessa, silmät ja polvet terveet! Kiitos Sakari!


nepsun_lapsi_2.png

27.4.2019 Nellin ja Veijo pennut syntyivät! 2 tyttöä ja 1 poika! Äiti ja lapset voivat erinomaisesti :)

Nellin_pennut_1.jpg


27.3.2019 Huhtikuun lopulla syntyvä pentue varmistunut kun Nelli kävi ultrassa. Elämme hyvin jännittäviä aikoja :)))

received_996680567208316.jpeg


3.2.2019 Miehikkälä SPJ rotujen erikoisnäyttely. Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" ROP ja BIS2!!!! Tuomarina Marja Talvitie. Onnea ja kiitos Laura ja Linda Seppälä!!!!miehikkala_2019.png


13.1.2019 Kajaani INT Punapippurin Kairan Kulkija "Ryti" sert, cacib ja VSP! Rop Punapippurin Hattutempun tytär Washaway Pink Bollinger!!! Tuomarina Marja Talvitie. Onnea Matias ja Karoliina sekä Kati Kilpeläinen-Turunen!

Ryti_kajaani_2019.jpg


15.-16.12.2018 Voittaja näyttelyt Helsinki Punapippurin Hattutemppu "Veijo" piipahti pikkujoulumatkalla Helsingissä ja voitti upeasti kumapanakin päivänä titteölit! lauantaina Veijon nimen eteen lisättiin titteli HKI Voittaja 2018  ja sunnuntaina SUOMEN Voittaja 2018! Onneksi Olkoon Meri ja Veijo!!!!

Messari_2018.jpg

kuva: Laura Seppälä


14.-16.12.2018 Amsterdam Voittaja 2018, Hollanti Lensimme pikkujoulumatkalle Amsterdamiin ja kävimme samalla hieman näyttelyissä; Punapippurin Homenokan Huvin "Hertta" 14.12. Holland Cup cac, cabib ja rop ja 15.12. cac, cacib ja rop + Amsterdam Voittaja 2018 sekä Hollannin muotovalio!!!

Hertta_dami.jpg


9.12.2018 Poppoon kanssa ulkoilemassa....

poppoo_2018.jpeg

Pimu, Taika, Siiri ja Hertta

Hertta_11-2018.jpg

Hertasta on nyt 3-vuotiaana kehkeytynyt oikein nätti tyttö...


14.11.2018 Kotiin palattu toiselta kuusamon reissulta, reilu viikko hujahti taas vauhdilla pohjoisen kairoissa...Aivan mieletön kausi takana koirilla ja meillä. Koskaan ei ole onnistumisia saatu näin paljon kuin tänä vuonna. Koirat pelaavat upeasti niin yhdessä kuin erikseen. Erityisesti Pimu ja Hertta ovat uskomattomassa kunnossa ja metsästys toimii tällä äiti-tytär parilla kuin unelma! Kiitokset tässä vaiheessa kautta niin yhteistyökumppaneillemme kuin ystäville ympäri suomen. Tästä on hienoa jatkaa. Erityiskiitos koiriemme ruokinnasta vastaavalle taholle eli Royal Caninille. "Loistava ruoka - super-koirat", tämän allekirjoitan taas täysin tässä vaiheessa kautta!

Punapippurin kennel suosittelee ja käyttää vain ja ainoastaan Royal Canin koiran ruokia.

kuusamo_11-18.jpg


11.11.2018 Chic Choix Aitoa Kultaa "AINO" täytti 15 vuotta! Onnea Aino!!! Pitkän ja terveen iän salaisuus lienee tämänkin koiran kohdalla, ainakin osittain,  hyvä ja laadukas ruoka! Kiitos Royal Canin!

aino_ruska.jpg


29.10.2018 Kuvaterveisiä jahtimailta pohjoisesta: Punapippurin Lumipyry "Rolle" ja Punapippurin Juolukkamaan Joiku " Hilla" onnistuivat jälleen yhteishaukusta saamaan isännälle koppelon! Onneksi olkoon Pasi ja Katariina :))) Ja kiitos ihanasta kuvasta!!! Kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :)

hilla_ja_rolle.jpeg


14.10.2018 Varsova Puola EUROOPAN VOITTAJA 2018: Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" ROP, Euroopan Voittaja 2018 ja Puolan muotovalio!!! Punapippurin Ruska Euroopan veteraani Voittaja 2018 ja Puolan Veteraanimuotovalio!!!Onneksi olkoon Laura ja Riku ja kiitos jälleen teille edustamisesta maailmalla!

euv2018.jpegLaura, Ruska ja Nelli Varsovan mitallitunnelmissa! Onnea Super-team!!!


1.10.2018 Kotiin palattu muutaman viikon jahtireissulta kuusamosta. Lintuja oli tänä vuonna todella paljon ja kaikki koirat saivat pudotuksia ja onnistumisia! Hienoa nähdä että lintukannat ovat elpyneet pitkän huonon ajan jälkeen. Tästä on hyvä taas jatkaa :)

kuusamo_metso_pimu.jpg

Pimulle hienosta uusinnasta metso reppuun!

kuusamo_teeri.jpg

Pimulta ja Hertalta onnistuvat myös yhteishaukut; tässä tuloksena teeri kolmannen uusinnan jälkeen!!! Hertasta kehkeytyikin varsinainen lintu-expertti näiden kuusamon opetusviikkojen jäljiltä! Porukan paras koira tällä hetkellä!


22.9.2018 Punapippurin Talismaani "tallu" ja Niko lähettivät myös super-terveisiä kasvattajalle!

talismaani_18.jpg


16.9.2018 Isäni raimo ja Tinka kunnostautuivat myös oikein urakalla Savukoskella ja eikun joulupöytään metso!rt_ja_tinka_18.jpg


15.9.2018 Punapippurin Villisilkki "Siru" ja veljänsä Vaaran Aarre "Viki" ovat taituroineet tänä syksynä oikein urakalla! Tässä muutama kiva kuva jotka putkahtivat puhelimeen kesken kuusamon reissun :)

vili18.jpg

Viki

siru_18.jpg

Siru


4.9.2018 Ruotsi Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" onnistui avauksessa saamaan koppelon reppuun! Hienoa työtä Kyösti ja Nelli!!!

nelli_ruotsi_18.jpg


4.9.2018 Punapippurin Vailla Vertaa "Vili" jälleen linnunhaukkukokeessa loistamassa! LINT1 87 pistettä!!!! Kiitos ja Onneksi olkoon huippu-tuloksesta Vesa ja Pinja!!!!

porukkaa.jpg

Vili ja muut sisarukset 4-viikkoisena :)


1.9.2018 Punapippurin Vaaran Aarre "Viki" aloitti jahtikauden kotosalla etelässä. Monitoimikoiruus Viki hoitaa reppuun linnut laidasta laitaan :) Kiitos ihanista kuvaterkuista Markus!

Viki_pelto_2018.jpg

Vikin tyylinäyte monitoimikoirasta; reppuun tuodaan niin sorsat kuin fasaanit kuin metsäkanatkin :)


1.9.2018 Ruotsi Punapippurin Shamaanitar "Pinja" vietti 8-vuotis synttäreitään isännän kanssa metsällä Ruotsissa. Synttärisaaliina hieno Metso! Kiitos Timo terveisistä ja onneksi olkoon sankarille!

shamaanitar_ruotsi_2018.jpg

Sankari ja saaliinsa :)


1.9.2018 INARI Kessinhaukut Punapippurin Itse Ilkimys "Sulo" haukkui 78 pistettä LINT 1 Kessin haukuissa!!! Onneksi olkoon Henkka! Ja kiitos!!!


26.8.2018 Riihimäki NORD Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu NORD SERT ja VSP. Tuomarina Marja Talvitie. Kiitos ja Onnea Laura!!!


25.8.2018 Ruotsi Punapippurin Erehtymätön Eräopas "Vares" aloitti kauden upeasti ruotsin puolella, reppuun koppelo! Hienoa työtä "eräopas Vares" :)))

Vares_ruotsi_2018.jpg


22.8.2018 Punapippurin Vailla Vertaa (Chic Choix Aavan Aarre x Taika) "Vili" kauden ensimmäisessä haukkukokeessa kymessä. Tuloksena aivan uskomaton 90 pistettä: LINT 1!!!! Onnea Vesa ja Pinja ja suuri kiitos tekemästänne työstä Vilin kanssa!!! Vilistä tuli samalla myös Suomen Muotovalio!


18.-19.8.2018 Baltianvoittaja 2018 Luigebaas, Eesti:  Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" sert, cacib, BALTIAN VOITTAJA 2018, Eestin muotovalio. Punapippurin Ruska ROP, ROP-veteraani, BALTIAN VETERAANI VOITTAJA 2018, Eestin Veteraanivalio! Kiitos ja Onnea taas Laura ja Linda Seppälä!!!

nelli_baltw.jpg

Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli", uusi tittelirivistö kuuluu nyt: EE LT MVA, EE LV BALT JMVA, EEJV'17, LV JV'17, LTJV'17, BALTW'18 - kiitos Laura :)


9.-12.8.2018 Maailmanvoittaja näyttely Amsterdam, Hollanti. Lomareissulla pyörähdimme maailmanvoittajanäyttelyssä ja helteiden takia turkkinsa heittäneet Pimu ja Siiri saivat kuitenkin hienosti kotiintuomisiksi SERTIN ja 2 xvara-cacibit, jotka vahvistuvat oikeiksi cacibeiksi! Hieno reissu, kiitos ystäväni jälleen!!!

ww_18.jpg


14.-15.7.2018 Ogre, Latvia: Nice weekend in Ogre! 14.7. Punapippurin Homenokan Huvi BOB, BIG1, Best in Show 2!!! Punapippurin Riekonkieppi Vet cac, Lv vet ch, Best in Show 4 veteran! Punapippurin Lapinkultaa BOB Baby, Best in Show 2 Baby! Punapippurin breeder's group Best in Show 2!
15.7. Punapippurin Lapinkultaa BOB baby, Best in Show Baby 3! Punapippurin Homenokan Huvi BOB!

ogre_2018.jpg


2.-3.6.2018 Eestinvoittaja 2018 Luigebaas, Eesti:  Punapippurin Homenoka Huvi "Hertta" sert, cacib ja ROP, EESTIN VOITTAJA 2018, Eestin muotovalio. Punapippurin Riekonieppi "Siiri" vet sert, ROP-veteraani, EESTIN VETERAANI VOITTAJA 2018, Eestin Veteraanivalio!!!Tuomarina Hans v.d. Berg NL. Jatkoimme tuolta matkaa pienelle itä-viron kierrokselle lomalle. Hieno reissu, kiitos seuroista taas kamut Luigen kentillä!

estw.jpg


25-26-27.5.2018 Moletei, Liettua: Punapippurin Ruska ja Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu upealla näyttelyturneella Liettuassa: Ruska ensimmäisenä päivänä ROP ja Liettuan Veteraani valio sekä koko näyttelyn Best In Show Veteraani 1!!! Nelli PN2 sert. Toisena päivänä Nelli oli ROP,sert, Cacib ja Ruska pn2 ja kolmantena päivänä Ruska jälleen ROp ja Nelli pn2 sert ja Cacib ja Liettuan Muotovalio! Onneksi olkoon ja KIITOS huippuviikonlopun tuloksista Laura ja Riku!!!!

moletai_laura.jpeg

Ruska, Nelli ja Laura sekä viikonlopun mahtava palkintosaalis :)


12.5.2018 Janakkala Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" ROP ja sert ja RYP4, Tuomarina Harry Tast. Viimeinen suomen sert plakkarissa! Kiitos ja Onnea Laura!

nelli_rc.jpg


6.5.2018 Polvijärvi Punapippurin Kairan Kulkija sert, ROP. Tuomarina Maarit Hassinen. Onneksi olkoon ja kiitos taas Matias!!!


5.5.2018 Kajaani Punapippurin Erehtymätön Eräopas "Vares" EH2. Tuomarina Kati Kilpeläinen. Kiitos ja onnkeis olkoon Tiina ja tiimi!


26.3.2018 Lemmikkimediat kävi kuvaamassa uutta "PENNUT" sarjaa meillä kotona. Filmitähdet loistivat kameran kummallakin puolen koko pitkän päivän :)))

spielbergit.jpg


25.3.2018 Pennut täyttivät 4 viikkoa ja syövät ja kasvavat kohisten! Ihania natiaisia, en voi muuta sanoa :)

pennut_4_viikkoa_syomassa.jpg

Pennut ovat syöneet kiinteää ruokaa jo hetken aikaa - Royal Canin Starter Mousse maistuu erinomaisesti niille!

dobo.jpg

Pennut tykkäävät tasapainoilla uusilla Dobo-tyynyillään :)))


24.3.2018 Kemijärvi Punapippurin Itse Ilkimys "Sulo" kehässä ja mahtavasti ROP ja viimeinen sert ja Suomen Muotovalio!!! Tuomarina Marja Talvitie. Onnea ja Kiitos Henkka ja Kaisa!!!!

sulo_kemijarvi.jpg

Sulosta Suomen Muotovalio kemijärvellä. Kuva Kaisu Pulju.


17.3.2018 Utajärvi, Rokua SPJ päänäyttelyssä huima ennätysmäärä pohjiksia; 64 kpl! Punapippureilla meni upeasti kautta linjan, lähes kaikille seitsämälle ERI ja Sa luokkasijoituksella ja Punapippurin Hattutemppu "Veijo" vei koko potin ja oli VSP tässä jättinäyttelyssä!!! Tuomarina rotumme ainoa kasvattajatuomari Kati Kilpeläinen-Turunen. Kiitos kaikille ihanasta viikonlopusta!!!

rokua.jpg

Veijo VSP ja Bigi ROP. Kuva Jukka Turunen.


4.3.2018 Juuka Punapippurin Kairan Kulkija "Ryti" upeasti ensi kertaa näyttelyssä ja heti sert ja VSP! Aivan mahtavaa! Onnea ja Kiitos Karoliina ja Matias! Tuomarina Maarit Hassinen.

ryti.jpg

Ryti-poika voittoisana Juuasssa!

Myös velipoika Punapipurin Kissankultaa "Sisu" kunnostautui näyttelykehissä tanskassa: toinen näyttely ja jälleen sert ja ROP! Thank you Frank!!!


24.2.2018 Punapippurin Teerenpeli  x Tjärbäckens Karelin pennut syntyivät! 4 urosta ja 2 narttua. Super-ihanat pennut sekä Pimu voivat loistavasti!

pimun_pennut_18.jpg


23.1.2018 Punapippurin Teerenpeli "Pimu" kävi ultrassa ja voimme vahvistaa että pentuja on tulossa helmikuun lopulla!


8.-10.12.2017 HKI Voittaja näyttely ja Pohjoismaiden Voittaja näyttelyt

Huippu-viikonloppu takana! Voittaja 2017 näyttelyssä Helsingissä Punapippurin Hattutemppu "Veijo" upeasti PU1, cacib ja V'17!!!! Onnea ja kiitos Meri!!!! Myös Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" voitti luokkansa ERI1! Kiitos Laura ja Linda!!! Tuomarina Maija Mäkinen. Pohjoismaiden Voittaja näyttely pidettiin samassa paikassa lauantaina ja sielläkin Veijo upeasti PU2 ja Cacib!!!! Myös kotipuolessa kivoja uutisia kun Pimu viimein aloitti juoksun....

veijo_ja_tiltu.jpg

Voittaja 2017: Punapippurin Hattutemppu VSP ja WashaWay ChicChoix Grand Diva ROP, tuomarina Maija Mäkinen


8.11.2017 Kaksi hienoa kuusamon reissua takana ja takaisin kotona. Savukosken lintu-uutiset kuulostivat sen verran huonoille että emme lähteneet sinne ollenkaan vaan jäimme muutamaksi viikoksi kuusamoon aloituksen jälkeen. Sitten kävimme töissä kääntymässä ja uudestaan mökille kuusamoon. Lintuja oli siellä varsin mukavasti ja koirille riitti töitä jokaiselle päivälle!. Nyt kausi on paketoitu ja Pimu jäänyt "mamma-lomalle". Toivotaan että saadaan pian aikaan uusia pikku pippureita :)

Kiitos kaikille punapippurilaisille riistakuvien lähetyksestä myös meidän reissujemme aikaan. Sivujen päivitykset ovat jääneet hieman vaiheeseen näiden reissujen aikana. Koitan saada kaikki kuvat paikoilleen pian! Hienosti ovat koirat toimineet ympäri suomen!

kuusamo_2017.jpeg

Teho-kolmikko tauolla kuusamossa - näiltä eivät linnut karkaa :)


18.9.2017 Punapippurin Tundra ja tyttärensä Lava onnistuivat myös ruotsissa yhteishaukusta saamaan isännälle linnun joulupöytään. Tundra on "Pimun" sisko joka asuu ruotsissa Åsan ja Stefanin luona. He kasvattavat rotua kennelnimellä Skadis.

tundra_ja_lava.jpg

Lava ja Tundra

tundra_2017.jpg

Tundra ja yhteinen lintu


17.9.2017 Punapippurin Jahtityttö "Isla" ja Sakari pääsivät myös pudotuksen makuun komeasta haukusta! Onnea!!!!!Kiitos kaikille aivan mielettömästi näistä upeista tilannekuvista - olette NIIN hyviä !!!!!

Isla_2017.jpg


17.9.2017 Punapippurin Talismaani "Tallu" ja Niko lähettivät myös terveisiä metsältä - HIENOA TYÖTÄ!!!! Kiitos!!!

tallu_ja_niko.jpg


16.9.2017 Punapippuritar eli Alma ja Johan saivat myös täydellisen onnistumisen Lokassa! Alma on kotoisin tanskanmaalta, toin sen suomeen Johanille pari vuotta sitten yhdessä veljensä kanssa. Velipoika vaikuttaa Yavanna's kennelissä.

Alma.jpg


16.9.2017 Punapippurin Vaaran Aarre "Viki" ja Markus onnistuivat jälleen :) Kiitos terkuista Markus ja rapsutukset Vikille!

viki_ja_metto_2017.jpg


16.9.2017 Punapippurin Intuitio "Lyyti" ja Toni tervehtivät myös kuvin - Kiitos!!!! Lyyti on sijoituskoirani Siirin ja Hupin pentueesta. Ensi viikolla lähtevät hekin perheenkesken pohjoiseen ja toivottavasti ehditään tavata ja hörpätä vaikka kuppi kahvia matkan varrella! Lyytin lisäksi Tonilla on myös Punapipurin Totta vai tarua eli "Velmu".

lyyti_2017.jpg


14.9.2017 Punapippurin Aitoa Tulta "Papu" ja Arto Sallassa. Enpä voisi olla kasvattajana (ja kröhöm tässä tapauksessa myös omistajana...) ylpeämpi ja onnellisempi taas näistäkin terveisistä!!! KIITOS!!!

papu_2017.jpg


13.9.2017 Siru ja Tero tervehtivät riemukasta kasvattajaa jälleen kuvilla .....HIENOA Tero ja super-kehut mahtavalle Siru-tytölle!!!

siru_koppelo_2.jpg

13.9.2017 Punapippurin Alusta Alkaen "Kira" käväsi Kimmon kanssa ruotsin puolella. Kiitos kuvasta!!!!! Ja onnittelut hienosta työstä koiran kanssa!

alusta_alkaen_2017.jpg


11.9.2017 Punapippurin Villisilkki "Siru" ja Tero onnistuivat myös metsällä! Onnittelut hienosta työstä Sirun kanssa Tero ja Paula! Ja kiitos Sirun ylväästä saaliskuvasta!

siru_2017.jpg


10.9.2017 Punapippurin Vaaran Aarre "Viki" ja Markus korkkasivat Punapippurien suomen-kauden pohjoisessa ekana! Perästä tullaan, kohta suunta omienkin kanssa lappiin!

viki_9-17.jpg


1.9.2017 Ruotsi, Punapipurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" ja Kyösti aloittivat kauden ruotsin puolella hienosti! Pikku-Nellille koppelo! Siitä se lähtee, ihanaa! KIITOS kuvaterkuista!!!

nelli_ruotsi.jpg


27.8.2017 Kiova, Ukraina EUV-2017 Punapippurin Homenokan Huvi ROP + EUV-17!!! Taika ROP-vet ja EUVV-17 !!! Tuomarina Marja Talvitie!!!!! PP Teerenpeli PN2, ja PP Riekonkieppi PN3

EUV_17.jpeg


26.8.2017 Kiova, Ukraina CAC-näyttely. Punapippurin Homanokan Huvi ROP, Taika ROP-vet. Pp Teerenpeli ja Pp Riekonkieppi CAC.

HERTTA_EUV.jpeg


24.8.2017 Kiova, Ukraina Cacib-näyttely: Punapippurin Teerenpeli ROP, Taika ROP-veteraani. Pp Riekonkieppi CAC, PP Homenokan Huvi CAC . Kaikista neljästä Ukrainan valiot!!!CACIB_SHOW_2017.jpg


16.8.2017 Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" polvitarkastuksessa; 0/0 terveet polvet! Kiitos Oiwallinen Eläinklinikka, Kotka!


13.8.2017 Joensuu Punapippurin Homanokan Huvi "Hertta" sert ja VSP. TuomarinaMarkku Mähönen.

12.8.2017 Joensuu KV Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" sert, Cacib, ROP. Tuomarina Dan Eriksson, Ruotsi. Myös Punapippurin Alusta Alkaen oli kehässä, tuloksena EH1, AVK1. Kiva nähdä Kimmo!

hertta_rop_joensuu.jpg Hieno viikonloppu Joensuussa - SERTIT täynnä Hertalla!


13.8.2017 Mäntsälä Punapippurin Jonmoinen Loitsu "Nelli" sert ja VSP. Tuomarina Rune Fagerström. Onnea Laura TAAS!!!

12.8.2017 Turku Punapippurin Jonkinmoinen LOitsu "Nelli" sert ja ROP, tuomarina Marja Talvitie. Onnea ja Kiitos Laura!!!!

nelli_rop_turku.jpg


15.-16.7.2017 Ogre, Latvia Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" kaikissa 3 näyttelyssä sert ja ROP, erikoisnäyttelyn Club Winner 2017 sekä Ogre Winner 2017 sekä latvian muotovalio! Taika palasi kehiin myös ja upeassa 11,5 vuoden iässä kolme serttiä, superhienoilla arvosteluilla ja latvian veteraani valion arvo! Hertta vielä lisäksi erikoisnäyttelyn RYP2 ja Taika Best in Show veteraani 2!!!! HUH mikä hieno viikonloppu, kiitos kaverit seuroista, olipa meillä taas kivaa!

ogre.jpg


9.7.2017 Karjaa Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" sert ja ROP!!! Tuomarina Marja Talvitie!!!!!

Karjaa_Hemuli.jpg


2.7.2017 Pentu-uutisia: Punapippurin Hattutemppu x Washaway Sparkling Illusia, pentuja tulossa Washaway kenneliin heinäkuun lopulla!!!

http://www.kennelwashaway.com/


2.7.2017 Riihimäki Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" pn2, sert !!! Tuomarina Juha Kares! Onneksi olkoon ja kiitos taas Laura!


1.7.2017 Punapippurin Itse Ilkimys "Sulo" PEVISA tarkastuksessa pohjispäivillä: silmät ja polvet terveet! Kiitos Henkka!


1.7.2017 Tuusula Punapippurin Aitoa Tulta "Papu" sert, FI MVA ja VSP. Papusta tuli Suomen Muotovalio! Onneksi olkoon Anniina ja Arto!!!

papu_fi_mva.jpg


25.6.2017 Rovaniemi INT Punapippurin Itse Ilkimys "Sulo" SERT, CACIB ja ROP! Tuomarina Nina Karlsdotter, Ruotsi. Kiitos jälleen Henkka ja perhe!!! Onnea!!!


10.6.2017 Heinävesi Punapippurin Intuitio "Lyyti" sert ja VSP, tuomarina Sakari Poti. Kiitos ja onnittelut Toni ja perhe!!!

Lyyti_Heinavesi.jpg


9.6.2017 Pennut on rekisteröity ja osa porukasta lähtee tulevana viikonloppuna uusiin koteihinsa. Nimet vesseleillä ovat Punapippurin Kairankulkija, Korpihelmi, Katinkultaa, Korven Kaiku ja Kuutamosonaatti. Kaikilla pennuilla on oma aktiivinen koti tiedossa. Kiitos lukuisille kyselijöille! Seuraavat pippurin suunnitteilla loppuvuodelle 2017; näistä kannattaa kysellä Soilelta lisää :)

Yhdistelmä koiranetissä löytyy täältä:


4.6.2017 Eestin Voittaja 2017 Tallinna: "Kepojen perinteinen kesäloma" starttasi tuttuun tapaan Eestistä ja samalla käytiin näyttelyissä. Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu JUN SERT, EE JUN Voittaja 2017, EE JUN MUOTOVALIO,!!!! Punapippurin Teerenpeli ROP ja CACIB ja SERT ja EE MUOTOVALIO,  sekä Eestin Voittaja 2017!!!! Myös Taika oli pitkästä aikaa kehässä mukana ja hienosti mummi 11 v. ERI2, PN3!!! Kiitos seuroista kaikille ryhmä-rämän porukalle, ja ihanaa kesää ja kesälomaa!!!


28.5.2017 Pennut ovat 5 viikkoa vanhoja ja kävimme ensimmäistä kertaa metsässä niiden kanssa. Lapsukaiset nauttivat ihanasta uudesta elementistään!

IMG_1440.JPG

"...on maailmassa monta kummallista, ihmeellistä asiaa..."

IMG_1488.JPG

" Läl lää, täällä vaan naurattaa..."

IMG_1349.JPG

Vauhtia riittää!


8.5.2017 Siirin ja Jocken pennut täyttivät 2 viikkoa ja kaikki on mennyt pentulaatikossa hyvin.

siiri_x_jocke_2_viikkoa.jpg


6.5.2017 Tampere KV Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" sert ja ROP!!! Tuomarina Harri Lehkonen. Kiitos ja Onnea Laura ja team Seppälä!!!!

nelli_tre_rop.jpg


6.5.2017 Savitaipale Punapippurin Vailla Vertaa sert ja ROP ja Punapippurin Joikutuulen Taika sert ja VSP!!! Kiitos ja onnea team Hovi & team Alatalo!!!! Tuomarina Tuula Savolainen.

vili_savitaipale_rop.jpeg

Punapippurin Vailla Vertaa "Vili" sert ja ROP

taika_savitaipale_vsp.jpeg

Punapippurin Joikutuulen Taika "Taika" sert ja VSP


22.4.2017 Punapippurin Riekonkieppi x Odensala Skogen Zickos Jocke pennut syntyivät! 5 tomeraa poikaa!

siirin_pennut_1.jpg


25.3.2017 Punapippurin Riekonkieppi on ultrattu kantavaksi! Huhtikuun lopulla syntyy meille taas pitkästä aikaa pentuja!!!


19.3.2017 SPJ päänäyttely Ähtäri Aivan mieletön päivä Ähtärissä: Punapippurin Teerenpeli "Pimu" VAL ERI1 PN1 VSP! Punapippurin Hattutemppu "Veijo" NUO ERI1 PU2 SERT! Punapippurin Erämaankutsu "Tessu" KÄY ERI1 SA ja Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" JUN ERI3! Kasvattajaluokkamme joka koostui neljästä eri yhdistelmästä, neljän eri nartun pennuista voitti ROP-kasvattajaluokan ja oli koko näyttelyn BIS3!!!! Aivan mieletöntä...! Tuomarina paljon Juha Putkonen. Kiitos kaikille osallisille - jotka olette tehneet tästä mahdollista, niin kasvattien omistajat kuin urosten omistajat joiden koiria olen saanut käyttää jalostukseen! KIITOS!!!!

BIS3.jpeg

Best in show 3 kasvattajaluokka: Pimu, Veijo, Tessu ja Nelli

rc_logo.jpg


5.3.2017 Liettua Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" jälleen ROP ja jun sert ja uusi titteli LT JMVA! Punapippurin Ruska upeasti pn2 ja cacib! Kiitos Laura ja Riku :)


4.3.2017 Liettua,  Liettuan Voittaja näyttely 2017 Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" ROP, Rop-jun, jun-sert, Liettuan Juniori Voittaja 2017!!! Punapippurin Ruska pn2, sert, Cacib, Liettuan Voittaja 2017, LT CH ja Baltian Ch!!! Kiitos ja Onnea Laura!!!!


3.3.2017 Punapippurin Aitoa Tulta "Papu" palkittiin Satakunnan pystykorvakerhon vuoden lintukoiratulokkaana 2016! Onnea ja kiitos Anniina ja Arto! Kuvassa Papu ja viime kauden palkinnot lintukoe-puolelta.... :)

papun_palkinnot.jpg


25.2.2017 Ruotsi : Punapippurin Riekonkieppi on astutettu Odensala Skogens Zickos-Jockella! Pentuja odotetaan syntyväksi huhtikuun lopulla!!!

siiri_2015.jpg

Punapippurin Riekonkieppi

jocke.jpg

Odensala Skogens Zickos-Jocke


7.2.2017 Punapippurin Riekonkieppi "Siiri" aloitti viimein juoksun! Pentuja odotettavissa huhtikuussa!


14.1.2017 Kuopio INT Punapippurin Hattutemppu "Veijo" PU1, sert, cacib, ROP! Punapippurin Intuitio "Lyyti" PN2, vara-cacib, vara-sert! Kiitos Meri ja Toni!!!! Tuomarina Kati Kilpeläinen, 25 koiraa ilmoitettu! WAU!!!


14.12.2016 Punapippurin Erämaan Kutsu "Tessu" (Caru x Punapipppurin Pohjannoita) lint AVO1 79 pistettä! Aivan mieletöntä! Kiitos Samuel !!!!!!! Kolmas ykkönen tälle huonolle lintukaudelle - ei voisi kasvattaja olla kasvateistaan ylpeämpi kuin nyt olen!!! KIITOS kaikille teille!!!

Tessusta tuli nyt samalla Suomen ja Venäjän muotovalio!!!!

tessu_6_viikkoa.jpg


26.-27.11.2016 Minsk, Valko-Venäjä Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" kumpanakin päivänä CAC, Cacib ja ROP! BY CH eli valkovenäjän valio! Mukana myös Punapippurin Aitoa Tulta "Papu" joka kumpanakin päivänä PN2, CAC ja vara-cacib, myös Papu on nyt vahvistettu BY CH Valko-Venäjän valio!!!! Hieno reissu; kiitos Henna, Mauno ja Varpu!

hertta_minsk.jpg


24.11.2016 Punapipurin Aitoa Tulta "Papu" PEVISA-tarkastuksessa, silmät ja polvet terveet!

12.11.2016 Riika, Latvia, Baltian Voittaja 2016 Punapippurin Teerenpeli "Pimu" ROP ja Cacib, Baltian Voittaja 2016 !!!!

pimu_baltw16.png


8.10.2016 Punkalaidun Punapipurin Aitoa Tulta "Papu" kokeessa ja jälleen tulos plakkarissa!!! VOI3 ja 61 p. Mahtavaa Arto ja Anniina!


8.10.2016 Tuulos Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" pentunäyttelyssä aivan mielettömän hienolla arvostelulla ROP ja kp! Tuomarina Esa Ruotsalainen. Kiitos Laura ja Linda!


1.10.2016 Tuulos Punapipurin Ihme ja Kumma "Nelli" näyttelyssä. Tuomarina  Mari Lackman: JUN ERI ja JUK1. Onnittelut ja kiitos Jouni!


24.9.2016 Erä-Haukut 2016 Savukoski Punapippurin Aitoa Tulta voitti koko kaksipäiväisen kisan mielettömillä pisteillä 82! AVO1!!!! Kiertopalkinto matkaa etelään joten savukoskelle matkaamme siis ensi vuonnakin! Kiitos ja onnittelut jälleen Arto ja Anniina - olette rakentaneet Papusta kyllä mielettömän haukkukoneen! Huh!

papu_savukoski.jpg


26.9.2016 Kotiuduttu reilun kahden viikon turneelta pohjoisesta... tässä muutamia onnistumisia reissulta....

tyttojen_teeritytto.jpg

Siiri ja Hertta toimivat varsin mallikkaasti yhdessä metsässä! Siirin haukkuun teerikana :)

hertta_kanto_16.jpg

Hertta opetteli metsässä oloa ja välillä piti nutistaa pari metsämyyrääkin kantojen alta...

pimun_teeri_16.jpg

Pimu nappasi reissun ekan linnun reppuun!

kynttilatulet.jpg

Tulilla pikku-sateessa.... ei haittaa tunnelmaa....

taika_ja_kari_16.jpg

Taika-mummeli pääsi myös tällä reissulla melko paljon metsään ja yllätys oli iloinen kun mummi on parantunut kuin vanha viini: ennen hieman liian kiivas lintujen käsittely on muuttunut nyt loistavaksi työskentelyksi ja äänikin haukussa nyt ihan toista luokkaa kuin ennen vanhaan!

hertta_tulilla_16.jpg

Saalista on mukava saada mutta TÄRKEINTÄ eräilyssä ja pystykorvametsästyksessä on kuitenkin se yhdessäolo ja yhdessätekeminen ja tulistelu. Herttakin on nyt tämän reissun päätteeksi täysin valmis eräkoira :)

taika_ja_kari_vaara.jpg

- kaverit -


20.9.2016 Punapippurin Vaaran Aarre "Viki" lähetti myös mukavia kuvia pohjoisesta....

viki_tuo_on_mun.jpg

...katse kertoo enemmän kuin tuhat sanaa....

viki_16.jpg


15.9.2016 Punapippurin Aitoa Tulta lähetti postikortin Sallasta.... Hyvä Arto!!!

papun_mustapoika.jpeg


14.9.2016 Punapippurin Villisilkki "Siru" ja hieman suurempi metto ..... Loistavaa Paula ja Tero!!!! Onnittelut!

villisilkki_16.jpg


11.9.2016 Pentunäyttely Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu "Nelli" ensimmäisessä pentunäyttelyssä. Upeasti ROP-pentu ja KP! Kiitos Laura ja Linda!

nelli_rop_pentu_b.jpeg

Nelli ja Linda - hienoa yhteistyötä!

nelli_9-16.jpeg


11.9.2016 Papulta terveisiä kuusamosta...

papun_lintu_16.jpg


4.9.2016 Punapippurin Aitoa Tulta "Papu" kokeessa jälleen: Pikkutilkun pisteet paranivat, jälleen upeasti tulos plakkarissa AVO3 pisteillä 52. Hakupisteet täydet 10! Hienoa ja Kiitos jälleen Arto! Kun seuraavista kokeista löytyisi jotakin suurempaa haukuttavaa kuin taas vain pyy niin Papu pääsisi näyttämään mitä tarkoittaa Aitoa Tulta!!!


29.8.2016 Ruotsi Punapippurin Erehtymätön Eräopas "Vares" (Caru x Punapippurin Pohjannoita)  osoitti olevansa nimensä veroinen opas ruotsin metsissä: ensimmäinen lintu eräksi tälle kaudelle! Kiitos kuvaterveisistä Risto!!!! Niin hienoa!!!

vares_ruotsi_2016.jpg


27.8.2016 Punapippurin Aitoa Tulta "Papu" (Pohjanukon Pyry x Punapippurin Riekonkieppi) ensimmäisessä LINT kokeessa Pilkkutilkussa Parkanossa. Aivan mielettömän hienosti heti tulos; AVO3 yhdellä pyyllä tehtynä! Onnea ja kiitos Arto ja Anniina!!!!

papu_pilkkutillkku.jpg


20.8.2016 Punapippurin Itse Ilkimys "Sulo" (Hupi x Punapippurin Riekonkieppi) starttasi avokokeeseen savukoskella. Ikää pikku-herralla 1 vuosi ja 15 päivää...tuloksena loistava avo 1; 77pistettä! Onnea ja KIITOS Henkka!!!! Nyt voittaja-luokkaan!

sulo_ja_musta.jpg

Sulo ja viime syksyn harjoitukset....


20.8.2016 Pienpetokauden aloitti myös "Viki" Punapippurin Vaaran Aarre :) Kiitos kuva- ja videoterveisistä Make!

viki_ja_supi.jpg


5.-7.8.2016 Kuopio IDS starttasi ja Punapippurin Hattutemppu alias Veijo VSP rotumme arvostetuimmalla erikoistuomarilla Marja Talvitiellä!!! Kiitos ja Onnea Meri!!!!! Olen niin ylpeä teistä!!!! ROP iki-ihana, jo veteraani-ikään päässyt Kati Kilpeläisen omistama multi CH Peppi!

kuopio_peppi_ja_veijo.jpg

"Veijo" lauantaina Mari Lackmannilla PU2, sert! Ja sunnuntaina Tuula Savolaisen tuomaroidessa ROP ja sert! Eli Hattutemppu teki hattutempun myös Kuopiossa keräämällä 3 serttiä kolmena päivänä!!!! Onnea!!!!


31.7.2016 Ristijärvi Punapippurin Erehtymätön Eräopas "Vares" (Caru x Punapippurin Pohjannoita) näyttelyssä. Hienolla arvostelulla EH2! Tuomarina Sakari Poti. Kiitos Risto ja Tiina!

vares_siilinjarvi.jpeg


9.-10.7.2016 Oulu KV ja Kokkola KV... Punapippurin Hattutemppu "Veijo" teki hattutempun ja nappasi sertit sekä Oulusta että Kokkolasta! Oulussa VSP ja Kokkolassa ROP....3 näyttelyä ja 3 serttiä - te teitte sen Meri! Kiitos ja onnea....!!!!

veijo_kokkola.jpgKuva: Harri ja Heidi Mämmelä


23.6.2016 Moskova MAAILMAN VOITTAJA 2016, Venäjä JIHUU!!!! Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" on uusi maailman voittaja!!! Pohjanpystykorvia oli ilmoitettu peräti 15 kpl, suomesta ja venäjältä. Hertta voitti junioriluokan ja sai tittelin JWW'16 ja oli lopulta myös koko rodun VSP, ja voitti siis kaikki aikuiset nartutkin!!! Pimu voitti valioluokan ja sai sertin ja siitä tuli Venäjän valio, mutta täysin karvattomana sijoittui nartuista toiseksi saaden tittelin "Vice World Winner 2016". Punapippurin Erämaankutsu exc+ res-cac. Tuomarina toimi Serghei Volinets, Moldova. Kiitos Karille ja koko tiimille ja MiliaM Travelille matkasta, sekä sponsorillemme Royal Canin Finlandille!!!

hertta_jww_2016.jpg

24.6.2016 Breed Specialty Show MoskovaPunapippurin Teerenpeli VSP, cac ja Breed Champion! Punapippurin Erämaan Kutsu cac! Herttaa en ollut ilmoittanut tähän erikoisnäyttelyyn epähuomiossa... :)


4.6.2016 Tallinna EEW'16 Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" ensimmäisessä näyttelyssään mahtvasti Eestin Juniori Voittaja 2016! Punapippurin Teerenpeli "Pimu" myös hienosti "hieman" karvattomana VAL1, PN2, vara-cacib! Kiitos seurasta ja lomasta tiimi!!!

hertta_eejw.jpg


25.5.2016 J-pentueen geenitestitulokset tulivat! Kaikki pennut jälleen terveiksi tutkittuja :)

pennut_3.jpg


23.5.2016 Pennut ovat lähteneet uusiin, ihaniin koteihinsa ja tiimiin jäi Lauralle sijoitukseen Punapippurin Jonkinmoinen Loitsu alias "Nelli". Kiitos Laura... :)

nelli.jpg


7.5.2016 Posio Punapippurin Hattutemppu "Veijo" ensimmäisessä näyttelyssä SERT, ROP ja RYP4!!! Myös Punapippurin Itse Ilkimys "Sulo" samassa kehässä ja tuloksena EH3. Kiitos Meri sekä Henkka!!! Rodun teki Sakari Poti ja ryhmän Esa Ruotsalainen. Huikeaa....!!!

sulo_ja_veijo_posio.jpg

Punapippurin Itse Ilkimys "Sulo" ja Punapippurin Hattutemppu "Veijo"

kuva: Anna-Kaisa Pellonpää

posio_7.5.2016.jpg

Kuva: Jani Saijets


25.4.2016 Punapippurin Riekonkieppi: FCI vahvisti Siirin C.I.B. ja C.I.E. valioiden arvot! Nyt Sipi siis muiden tittelien lisäksi myös kansainvälinen muotovalio sekä kansainvälinen näyttelymuotovalio!!!! Ihanaa!!!

siiri.jpg


31.3.2016 Axan ja Sisun pennut syntyivät! 4 ihanaa, reipasta tyttöä!!!

20160331_103954.jpg


4.3.2016 Punapippurin Velhon Valinta kävi ultrassa ja on kantava!  Meille syntyy siis pentuja maaliskuun lopussa!


27.-28.2.2016 Minsk, Valkovenäjä Kotiuduttu rankalta mutta antoisalta näyttelyreissulta... 27.2. Punapippurin Teerenpeli cac, cacib ja rop. Punapippurin Riekonkieppi cac, vara-cacib, Belarus CH. Punapippurin Ruska cac, Belarus CH.28.2. Punapippurin Teerenpeli cac, cacib, Belarus CH. Punapippurin Ruska cac, vara-cacib. Punapippurin Riekonkieppi cac. Eli kaikista kolmesta pippurista tuli valkovenäjän valioita! Kiitos matkaseuroista Hennalle ja bracco-ystävillemme Varpulle ja Maukalle sekä kaikille "bussimme asukkaille"!

pimu.jpg

Punapippurin Teerenpeli kumpanakin päivänä rotunsa paras ja Valkovenäjän valio

kasv_ryhma.jpg

Punapippurin kasvattajaluokka BIS-kehässä (kuva Olga Kisliakova)


27.1.2016 Punapippurin Velhon Valinta "Axa" on astutettu Katajanevan Sasulla! Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, meillä on pentuja maaliskuun lopulla! Kiitos Teemulle mahdolisuudesta käyttää Sisua, kerrassaan ihastuttava koira! Lisätietoja tulevasta yhdistelmästä löydät "tulevia pentuja"-sivulta.

sisu_1.jpg

Sasu alias Sisua käytetään kanalintujahdissa kuten Axaakin, mutta herra haukkuu sopivat linnut myös veteen! :)


8.1.2016 Punapippurin Ruskalle vahvistettu C.I.B eli Kansainvälisen muotovalion arvo! Kiitos ja onneksi olkoon Laura Seppälä!!!!!

Ruska_head_1_v


19.1.2016 Punapippurin Teerenpeli "Pimu" Pevisa-tarkastuksessa: terve koira edelleen!

pimu.jpg


16.1.2016 Punapippurin Talismaani "Tallu" Anttolassa LINT-kokeessa: hienosti AVO3 51 p, yhdellä löytömahdolisuudella! Kiitos Niko!!!

talismaani_012014_copy.jpg


12.12.2015 TUKHOLMA Pohjoismaiden Voittaja näyttely Punapippurin Teerenpeli "Pimu" ROP ja PMV'2015!!!!! Taika Pohjoismaiden veteraani voittaja 2015 PMVV'15!!!!! Tuomarina norjalainen Terje Lindström. Koiria oli ilmoitettu kehään 13 kpl. Pimun sisko Tundra oli avoimen luokan kolmas, laatumaininnalla exellent! Kiitos Åsa! Ja Tundran poika Skadis Arv voitti junioriluokan! Kiitos koko tiimillemme super hienosta reissusta!!!

pimu_pmv.jpg


1.8.2015 Vesilahti Punapippurin Velhon Valinta (Chic Choix Aavan Aarre x Taika) toisessa näyttelyssään: SERT ja ROP ja vielä jättiyllätyksenä RYP2!!!! Rotutuomarina Esko Nummijärvi ja ryhmässä Leila Kärkäs! Upeaa, kiitos taas Vesa ja Nina! Pinja-tytär osallistui vielä samassa näyttelyssä lapsi ja koira-kisaan ja voittivat Axan kanssa myös sen! HUIPPUA!!!

axa_1.8.jpg


13.6.2015 Iitti Punapippurin Armotonta Menoa (Punapippurin Riekonkieppi x Pohjanukon Pyry) SERT ja ROP! Tuomarina Jetta Tschokkinen. Onnea ja suuri kiitos TAAS Olli ja Johanna! (- ja ne mitallithan kirkastui kertaheitolla!!!)

fb_img_1435064454091.jpg

22.12.2015 Punapippurin Velhon Valinta PEVISA-tarkastettu; silmät ja polvet terveet. Nyt vain juoksuja odottamaan....!

axa.jpg


26.10.2015 Punapippurin Ruska haukkui mahtavan avo1:sen 88 pistettä!!! Ruskasta tulee samalla tuloksella Suomen, Eestin, Ruotsin ja Kansainvälinen muotovalio C.I.B! Onneksi olkoon Seppälän perhe ja Lehtokiven kennel!!!!

Ruska_1_v

Punapippurin Ruska FI & EE & SE MVA, C.I.B, TLNW-14 (Kuva: Linda Seppälä)


24.10.2015 Punapippurin Homenokan Huvi "Hertta" (Tjärbäckens Karelin x Punapippurin Teerenpeli) jäi viimeisistä pennuista kotiin kasvamaan. Marraskuun puoliväliin seurana touhuaa myös vielä PP hakkapeliitta "Yoda" joka lähtee sitten uuteen kotiinsa hollantiin :)

IMG_0719.JPG

" Hertta "

IMG_0604.JPG

" Yoda "


15.10.2015 Savukosken vuotuinen reissu heitetty ja palattu kotiin. Reissu on jälleen ikimuistoinen ja hieno ja Tapiokin oli meille suotuisalla tuulella. Tänä vuonna myös isäni lähti meidän nuorempien mukaan, ja mikäs siinä lähtiessä kun ampui vielä Siirille hienoon haukkuun ison mustan metsonkin! Kiitos!!!

Savukoski_2015.jpg

Siiri, Soile, Rami ja Tinka

tulilla_makuupussi.jpg

Kelit muuttuivat kesken reissun ja parhaimmillaan lunta oli maassa 25 cm... Onneksi mukana oli äiti-koirille juuri tätä reissua varten tehdyt ja suunnitellut lämpöpussit. Ne tulivat todella tarpeeseen tauoilla kun Pimulla ja Siirillä ei tietenkään 8-viikkoisten pentujen jäljiltä ollut turkissa montakaan karvaa jäljellä!!! Tuote tulee www.tundradogwear.fi myyntiin lokakuun lopulla.

tuli.jpg

Hienointahan pohjoisen reissuilla on silti tulilla olo, ja nähdä koirien iki-aikainen rakkaus metsään ja riistaan. Kiitos jälleen Savukoski, kaikesta.


12.10.2015 Punapipurin Vaaran Aarre lähti pohjoiseen myös... Ja kun Make ja Viki sinne pääsevät niin Viki löytää kyllä joululinnut. Kiitos ja kumarrus Make :)

viki_ja_metto_2015.jpg


16.10.2015 Punapippurin Haaste on heitetty "Rontti". Vertaisensa vastus, pyy,  löytyi taltutettavaksi! Kiitti Vesa!

Rontti_ja_pyy.jpg


7.10.2015 Punapippurin Itse Ilkimys "Sulo". Pienestä se on vitsa väännettävä jos meinaa isona oikeaksi lintukoiraksi.... :))) Hupi-isän haukkuma teeri ensi kosketuksessa ja sitten mettonpää... -oi joi mitä harjoitustyökaluja löytyy pohjoisesta! Kiitti Henkka.... ;)

Sulon_teeri.jpg

Sulo ja ensikosketus riistaan....

sulo_ja_musta.jpg

.... pää menee jo rouskuen....!


3.10.2015 Punapippurin Talismaani "Tallu" ja kausi auki! Nenä tuntuu pelaavan Tallullakin! Hienoa!!!

tallun_metto.jpg


2.10.2015 Punapippurin Aitoa Tulta "Papu". Onnistuneet reissut senkun jatkuu pohjoisessa....loistavaa!!!!!!

papu_2015.jpg

Papu-papunen :)

Papu_ja_koppelo.jpg


26.9.2015 Punapippurin Pohjanukko "Pyry" lähetti mukavia jahtiterveisiä kuusamosta! Kiitos Heikki!

heikki_ja_pyry.jpg


26.9.2015 Punapippurin Urhea Retro ja teeri haukusta! Hyvä Pete ja Retro!

Retron_teeri.jpg


21.9.2015 Punapippurin Shamaanitar "Pinja" (Pepi x Punapippurin Pohjantähti) palasi mammalomalta metsään ja heti putosi haukuista teeret! Hieno avaus Timo ja Kati!!!! Onnea! Kotiin jäänyt 5 kk ikäinen Tytti-pentukin osoittaa jo kuulemma hienoja merkkejä työskentelystä - ihana kuulla!!!!

Shamaanitar.jpeg


19.9.2015 Punapippurin Alusta Lähtien "Hilla" ja kauden avaus!

hilla_2015.jpg


17.9.2015 Punapippurin Erehtymätön Eräopas (Caru x Punapippurin Pohjannoita) "Vares" avasi myös haukkulintu-tilinsä! Ensimmäinen teeri!!! Kiitos ihanasta viestistä Tiina ja Risto!!!

VAREKSEN_TEERI_17.9.2015.jpg


14.9.2015 Punapippurin Vailla Vertaa "Vilin" fasaanireenit tuottivat tulosta.... huomenna Kuusamoa kohti! Kiitos terveisistä Vesa!

vilin_fasaanit.jpg


11.9.2015 Ja hienot kuva-uutiset viestien muodossa ala metsikkö senkun vaan jatkuvat! Punapippurin Villi Silkki mseatarina tällä erää! Onnittelut ja suuri Kiitos Tero ja Paula!!!villisilkki.jpg


11.9.2015 Jo alkoi kasvattajan aamu taas hienoilla uutisilla!!! Punapippurin Vaaran Aarre aloittanut myös kanalintukauden kainuussa ja tässä tulos! Hyvä Make ja Viki!!!!!

Kasvattajalle ei mikään ole niin suuri onni ja kiitos kuin tällaiset omistajat, jotka antavat koirille tilaisuuksia ja onnistumisia. Kiitos teille kaikille ihanille ihmisille, jotka olen saanut valittua omien kasvattieni haltioiksi!

viki_ja_koppelo_15.jpg


10.9.2015 Ihania onnistumisia koirilta, olen niin iloinen ja tyytyväinen saadessani tällaisia kuvaviestejä metsästysreissuilta ympäri Suomen ja Ruotsin...! Kiitos!!!

papun_lintu_2015.jpg

Punapippurin Aitoa Tulta "Papu" (Pohjanukon Pyry x Punapippurin Riekonkieppi) ensimmäinen haukusta saatu teeri tällä kaudella! Super-hienoa työtä nuoren koiran kanssa, kiitos Arto!!!

viki_sorsalla_2015_2.jpg

Punapippurin Vaaran Aarre (Chic Choix Aavan Aarre x Taika) savossa sorsalla :)

Viki_sorsalla_2015.jpg

"Viki" ja sorsat :)

ruska_ruotsi.jpg

Punapippurin Ruska (Joutsenvaaran Luukas x Taika) kauden aloituksessa Ruotsissa; ensimmäinen teeri tälle kaudelle!


4.9.2015 Pennut ovat syöneet kiinteää ruokaa jo reilun viikon ja se maistuuki sottapytyille erittäin hyvin! Pennut syövät juuri nyt Royal Canin Starter Moussea sekä RC Mini Starteria. Äiti-koiria onkin voinut hyvin alkaa nyt vieroittamaan jo pennuista, jotta syksyn metsästysretkille saadaan kunto kohdilleen!

pennut_pe_syomassa.jpg


3.9.2015 Punapippurin Tundralla upea kauden aloitus Ruotsissa; jo kolme lintua haukusta alas. Hienoa työtä Åsa ja Peder! Kiitos :)

tundra_koppelo.jpgPimun sisko Tundra näyttää mallia ruotsinmaalla, kuinka näitä saadaan haukusta alas :)

tundra_metso.jpg


3.8.2015 Poikue-haukut kisattiin kymessä. Tässä nuorten ohjaajien kisassa oli mukana tänä vuonna 2 Punapippuria; Linda Seppälän ohjaama Punapipurin Ruska haukkui upeasti yhdellä pyyllä 50 p ja AVO3-tuloksen ja Eetu Naukkarisen ohjaama Punapippurin Aavan Valtias avasi myös metsäkauden superhienoilla hakupisteillä 9 ja täysillä löytöpisteillä! Eetun maaston lintu ei vain pysynyt haukussa yhtä hyvin kuin Ruskan pyy, mutta upea startti kummaltakin! Kiitos Linda ja Eetu ja taustajoukot!!!!

linda.jpg


23.8.2015 Pentulaatikossa kaikki hyvin. Siirin pennut saavuttivat myös viikonloppuna kilon rajapyykin, maitoa riittäää hyvin kummallakin äiti-koiralla ja pennut alkavat olla pian mukavassa, leikkisässä iässä :)

siiri_su.jpg

"Eläköön elämä ja yö....!" Aika ei tule pitkäksi näiden pentujen kanssa.... :)

siiri_kilo_rikki.jpg

Kaikilla lapsilla puntari osoittaa yli kiloa...nyt loppuu punnitukset koska tenavat eivät mahdu enää pian kulhoon :)


14.8.2015 Punapipurin Vailla Vertaa "Vili" reenaa ahkerasti kautta varten, kilometri uidaan joka päivä! Vili on kunnostautunut muillakin saroilla; Pinjan yritys Dr. Dogs kouluttaa hajuerottelukoiria, tarkemmin sanottuna Pinja kouluttaa koiria haistamaan syövän. Pinjalla on koulutuksessa nuori Beagle "Dexter" ja nyt tiimiin on liittynyt myös Vili! Vili on ollut nopea oppimaan, se oppi passiivisen merkkauksen heti ja nyt hakee jo positiivista näytettä melkein yhtä hyvin kuin pidemmän oppimäärän käynyt Dexter!!! Pohjanpystykorvasta on todellakin moneksi - tämä on niin hieno työlisä metsästyskoiralle, jonka nenänkäyttökausi olisi normaalisti todella lyhyt. KIITOS Pinja ja Vesa!!!! Teette mahtavaa PR:ää!!!!

Tundra Dogwear tukee myös Pinjaa ja Dr. Dogsia, kiitos yhteistyöstä Pinja!

vili_uimassa.jpg


14.8.2015 Pennut kasvavat kohisten! Pimun pennuilla aukesivat eilen silmät ja koittavat nyt paksuinen mahoineen jo jaloilleen. Myös Siirin pentulaatikossa käy kuhina. Kumpikin äiti-koira voi mainiosti ja ihana on vain sivusta seurailla hymyillen tapahtumia :)

pimun_pennut_pe1.jpg


13.8.2015 Solmimme "virallisesti" yhteistyösopimuksen Royal Caninin kanssa. Royaliahan olemme käyttäneet Punapipppurissa jo reilusti yli 10 vuotta pääsääntöisesti muutenkin mutta nyt yhteistyömme on virallista ja tulemme näkymään Royal Caninin kanssa enemmänkin. Kiitos luottamuksesta Royal Canin Finland!

ROYALCANIN-LOGO.jpg


12.8.2015 Kausi on avattu kasvattien toimesta: Punapippurin Vaaran Aarre "Viki" (Chic Choix Aavan Aarre x Taika) on ollut mukana kyyhkyjahdissa ja saaliina repussa kyyhkyjä niin haukusta puusta kuin myös haavakoiden etsintäapuna ollut korvaamaton! Viki ei varsinaisesti nouda mutta merkkaa haukkumalla missä on mitäkin. Hienoa työtä, kiitos Make!

viki_ja_kyyhky_2.jpg


5.8.2015 Siirin ja Hupin pennut syntyivät! 2 urosta ja 3 narttua! Synnytys meni yhtä hyvin kuin Pimullakin ja kaikki voivat mainiosti! Kiitos Henkalle Hupin käytöstä; nyt vain näistä pitäisi leipoa sitten samanmoisia Suomen Mestareita kuin isänsä Hupi!! :)

pennut_siiri_1.jpg


1.8.2015 Pimun ja Karelinin pennut syntyivät! 3 urosta ja 2 narttua. Äiti ja lapset voivat erinomaisesti :) Thank you Lisbet for opportunity to use Karelin!!! What a wonderfull litter we have here! :)

pennut_pimu_2.jpg


4.7.2015 Kummatkin tytöt "Siiri" ja "Pimu" ultrattu kantaviksi!!! IHANAA! Pennut syntyvät siten heinäkuun lopulla sekä elokuun alussa! We will have puppies after few weeks! Kiitos jälleen luottoeläinlääkäreillemme Marika ja Teemu Tenhuselle - Oiwallinen eläinklinikka, Kotka!!!!


29.6.2015 Suomen pohjis-kanta vahvistui kahdella uudella jäsenellä kun haimme tanskasta 2 terhakkaa pikku-pohjista: Alman sekä Ludon! Alma jää Punapippurin vahvistukseksi ja Ludo matkustaa hieman pohjoisemmaksi suomeen! Kiitos kaikille osapuolille yhteistyöstä!!!

alma_ja_ludo.jpg


9.6.2015 Luvat savukoskelle lokakuulla varmistettu!!! 2 viikkoa koirien kanssa itä-kairassa, ihanaa :)


8.6.2015 Kotiuduttu rovaniemeltä...-alulle saatettu seuraava pohjanpystykorvapentue FI KVA FI MVA M-11 Hupi x FI DK LV MVA EEJV-11 BALTW-13 Punapippurin Riekonkieppi! Kiitos Henri Pellonpää Hupin käytöstä!!!!!

hupi.jpg

FI KVA FI MVA M-11 Hupi

siiri.jpg

FI DK LV MVA EEJV-11 BALTW-13 Punapippurin Riekonkieppi

Kuvien copyright: Kari Lusminki


31.5.2015 Kotiuduttu ruotsista: Punapippurin Teerenpeli "Pimu" astutettu Tjärbäckens Karelinilla! Back at home! Next norbotten-litter hopefully coming.... Thank you Lisbet Nässén for opportunity to use this wonderfull boy: SE V '12 '13 '14 '15 Tjärbäckens Karelin to our "princess" DKJV'12 NOJV'12 EEV'13 V'14 Punapippurin Teerenpeli :)

karelin.jpg

SE V '12 '13 '14 '15 Tjärbäckens Karelin (Photo copyright: Lisbet Nässen)

pimu_2.jpg

DKJV'12 NOJV'12 EEV'13 V'14 Punapippurin Teerenpeli


3.5.2015 Punapippurin Ruskan ja Carun pennut syntyivät Lehtokiven kenneliin! 2 tyttöä ja 1 poika. Onnittelut kasvattajille - Laura ja Kyösti!!! Kaikilla pennuilla on koti jo tiedossa.... :)

pennut_ruska.jpg


23.4.2015 Punapippurin Vailla Vertaa "Vilin" terveystulokset näkyvissä koiranetissä: Pinja tutkitutti Vilistä aikalailla kaiken... Lonkat A/A, kyynäret 0/0, silmät terveet ja polvet terveet :) Näin perusteellinen ei ihan tarvitsisi olla, mutta kasvattaja kiittää... :) Kiitos Pinja ja Vesa, olette kyllä aika huippu-ihania.... :)! Kaiken lisäksi vielä melkoisen kaunis poika joka toimii metsälläkin oikein mukavasti! Nyt vain viimoista SERTTIÄ metsästämään ja koekautta!!! KIITOS!


19.4.2015 Punapippurin Shamaanittaren pennut haukiputaalla syntyivät! 3 urosta ja 1 narttu. Onneksi olkoon uusille kasvattajille! Kaikki pennut ovat varattuja.

pinja.jpg


1.4.2015 Punapippurin Vailla Vertaa "Vili" Pevisa-tarkastettu; terveet silmät ja polvet!!! Kiitos taas Pinja ja Vesa!!!!

vili_ja_pinja.jpg


2.3.2015 Punapipurin Ruska on astutettu rotumme ainoalla kolmoisvaliolla; Carulla!!!!! Lisätietoja Seppälän Lauralta ja Kyöstiltä, www.lehtokiven.com

Ruska_1_v

Ruska

caru.jpg

Caru


22.1.2015 Ihania uutisia Oulun suunnilta! Punapippurin Tulta ja Tappuraa "Pikin" pennut syntyivät! 3 urosta 1 narttu. Onnittelut Heli ja Hannu! Kaikki pennut ovat varattuja.

piki_ja_pennut.jpg


21.1.2015 Taika aloitti juoksun!!! Jospa sitä pian pääsisi itsekin ajelemaan maakuntaseuduille poikien luo! VIHDOIN!!!

20.1.2015 Punapippurin Pohjantähti "Iines" aloitti juoksun!!! Lisätietoja ja pentukysylyt Niskasen Jarmo, Iisalmi puh. 040-527 2516 www.niskavillan.com

inkun_metto.jpg


6.-7.12.2014 Helsinki Winner ja Winner 2014: Mikä viikonloppu... Suomen suurin koiranäyttelyviikonloppu takana, väsynyt mutta onnellinen kasvattaja :). Punapippureita huisisti kehissä kumpanakin päivänä. Kiitos kaikille teille ihanille omistajille jotka tulitte tähän supertapahtumaan! Punapippurin kennel kummankin päivän ROP-kasvattaja! PP Vaaran Aarre ensimmäsessä näyttelyssään SERT! Taika Veteraani-voittaja 2014, ja PP Teerenpeli viimeinen SERT, Cacib ja Voittaja 2014!!!!! Tuomareina Erna-Brit Nordin (HelW'14) sekä Kati Kilpeläinen (W'2014) . KIITOS kaikille osallisille!!!!!

messari_pimu.jpg


25.11.2014 Punapippurin Riekonkieppi, PP Ruska ja PP Teerenpeli PEVISA-tarkastuksissa: kaikki terveitä kaikin puolin! Nyt vain juoksuja odottamaan!


24.11.2014 Punapippurin Tulta ja Tappuraa on astutettu Tolppapellon Pikulla!!!

pikin_eka_koppelo.jpg


16.11.2014 Italian astutus-reissun aikana oli sattunut muutakin kivaa... edesmenneen koirani Santasepon Shamaanin pojan poika Pohjanukon Aapo (Chic Choix Aavan Aarre x Pakkasrustan Sindi) voitti pohjanpystykorvien SM-kisat kaikkien aikojen huimimmalla tuloksella 98 pistettä!!!! Viime vuoden pronssi-mitalisti kiillotti mitalinsa nyt käsittämättömällä tuloksella... Onnea Jari ja Heli Mäkelä!!! Ja mielettömät onnittelut myös koiran kasvattajille; Seppo ja Henna Pohjanoksa! Tämän pojan suunnitteluun oli erittäin mukava osallistua.... :)

pohjanukon_aapo.jpg


18.11.2014 Kylläpä ovat pennut kasvaneet kauhiasti...! Olin viikon reissussa Italiassa ja kotiin palatessa Kertun lapsoset ovat muuttuneet marsuista koiranpennuiksi! Tänään muutto taas takaisin kirkkonummelle :) Kiitos korvaamattomasta hoito-avusta taas äidille ja isälle!

kertun_lapset_espoo.jpg


18.11.2014 Punapippurin Routa. Ukko-metso treeni-haukussa 12 minuuttia ja sitten isännällä saaliina repussa näätä... :) Kiitos taas kuvallisista terveisistä Esko ja Poju!!!

poju_ja_naata.jpg


8.11.2014 Punapippurin Aavistus Onnesta. Fasaanijahdissa ja eka tiputus kaudelle parin karkotuksen jälkeen hienoon haukkuun. Hienoa Harri ja Kira!!!

kira_ja_fasu.jpg


24.10.2014 Punapippurin Ansa on Viritetty "Tico" (Pohjanukon Pyry x Punapippurin Riekonkieppi) lähetti fasaaniterveisiä "savon-mualta" :) - treenilinnuiksi käy fasaanitkin jotka napsahtavat hienosti alas haukkuun! Hyvää työtä Jonne ja Tico!!!! -KIITOS !

ansa_on_viritetty.jpg


21.10.2014 Punapippurin Vaaran Aarre (Chic Choix Aavan Aarre x Taika) lähetti JÄLLEEN mukavia kuvaviestejä metsiköstä....! Puustalöytö ja uusinnasta alas... Hyvää työtä Make ja Viki!!!!

viki_lokametto.jpg


16.10.2014 Punapippurin Pohjannoidan ja Carun pennut syntyivät! 3 urosta ja 1 narttu :) Äiti ja lapset voivat erinomaisesti!

pesue_1.jpg


14.10.2014 Punapippurin Rakka "Lumme" lähetti myös ihastuttavat lintuiset terveiset sallan suunnilta; kausi jatkuu :) Kiitos Meri!!!!

lumme.jpg


7.10.2014 Punapippurin Routa "Poju" ja lintuterveiset. Kiitos jälleen Esko! Pikaista toipumista Pojulle, joka otti samalla reissulla yhteen äkäisen supin kanssa ja nyt supi kyllä hengetön mutta pientä pintaremonttia naarmuihin :)

poju.jpg


7.10.2014 Kotiuduttu Savukosken kahden viikon turneelta... Mukana reissussa Taika, Siiri ja Pimu. Reissu oli rankka mutta mahtava! Koirat toimivat kuin unelma ja Tapio antoi saalistakin tiputettavaksi... Uskomattomat reilut 2 viikkoa takana... :)

siiri_pimu_metso.jpg

Siirin ja Pimun yhteistyön tulos :) - nämä kaksi nuorta veijaria pelaavat kyllä hyvin yhteen!!!

siirin_teeri.jpg

Siiri-Sipposen teeri

siiri_koppelo.jpg

Mestari-haukkuja Siiri ja saalis

taika_teeri.jpg

Taikurin ensimmäinen lintu tälle syksylle -vanhalla menee välillä hieman liian kovaa mutta hyvä niin.... :)

pimu_hattu.jpg

Tulilla levätään ja nukutaan äitin hatun alla.... :)

riekot.jpg

Ensimmäisen viikon alun myräkässä koirat innostuivat pöllyttämään meille myös pari riekkoa...

tulet.jpg

Tämän vuoksihan tänne kuitenkin tullaan yhä uudestaan ja uudestaan... ei saaliin vaan eräelämän ja luonnon. Kynttilätulet kruunaavat koko jutun. Kiitos silti Tapiolle tästä vuodesta, saimme paljon, paljon enemmän kuin mitä olisimme ikinä pyytäneet. Miss you Savukoski, already :)

tulet_2.jpg


5.10.2014 Punapippurin Vaaran Aarre (Chic Choix Aavan Aarre x Taika). Vikin 3. metto tälle kaudelle, kiitos Mirva ja Make!!!!

viki_ja_metto_3.jpg


30.9.2014 Punapippurin Alusta Alkaen "Hilla" (ikää vasta 7 kk) ja kausi jatkuu teerien kanssa. Uskomattoman nuori koira ja jo kolme tiputusta haukkuun - Kiitos ja onnittelut Kimmo!

hillan_teeri_2.jpg

hillan_teeri_3.jpg


27.9.2014 Punapippurin Talismaani (Justus x Taika) tositoimissa Suomussalmella, Kiitos Niko!!!

talismaani_suomussalmi.jpg


19.9.2014 Punapippurin Pohjanukko "Pyry" lähetti myös huikaisevia kuvaterveisiä...- kylläpä tuntuu mukavalta olla kasvattaja kun on saanut koirat näin oikeisiin paikkoihin.... Kiitos Heikki ja kaikki muut super-omistajat!

pyryn_linnut.jpg

Heikki, Pyry ja saalis...

pyryn_koppelo.jpg

Pyry tuumaa että "saatiinpa sinut sieltä puusta viimein alas....!"


18.9.2014 Punapippurin Pohjantähti "Inkku" metsällä Puolangalla ja täyden 10 minuutin haukusta metto! Jarmo-isännällä käsi kantositeessä joten haukulle hiipikin metsästyskaveri Ensio ja pudotti linnun tonttiin. Kiitos Jarmo!!!

inkun_metto.jpg

Iloiset jahti-veikot :)

inkku_tulilla.jpg


17.9.2014 Punapippurin Pohjannoita "Kerttu" on ultrattu kantavaksi!!! Pentuja syntyy lokakuun puolivälissä! Isänä pentueella on jo veteraani-ikään ehtinyt 12 vuotias Caru. Carun tiedot tuloksista ja sukutaulusta löydät täältä

caru.jpg

16.9.2014 Punapippurin Vaaran Aarre "Viki" ja Make loistavat Kittilässä...- pyy pivossa ja metto repussa myös tänään! Huh huijaa mitä menoa....  Kiitos :)))))

viki_ja_metto_2.jpg


16.9.2014 Isäni ja Punapippurin Nordica "Tinka" avasivat pelin suomussalmella: 6 minuutin hienoon haukkuun teeri!

tinkan_teeri.jpg


15.9.2014 Punapippurin Vaaran Aarre "Viki" (Taika x Chic Choix Aavan Aarre) ja kauden eka poikametto tarkkaan haukkuun! Loistavaa työtä jälleen kerran, Make ja Viki! Viki kävi ennen kanalintukautta apuna myös sorsassa ja toi kauniisti 3 sorsaa kotiin!

Kasvattajana olen NIIN onnellinen näistä kuvista ja viesteistä mitä pitkin kautta saapuu - tuntee saaneensa koirat oikeisiin paikkoihin, kiitos siitä teille iki-ihanat kasvattieni omistajat! En voisi olla ylpeämpi teistä ja koiristanne :)

viki_ja_metto_2014.jpg


14.9.2014 Punapippurin Villisilkki "Siru" aloitti kauden martinselkosella ja tuloksena hienoista haukuista koppelo ja 3 pyytä! Ihanaa :)

siru_ja_koppelo.jpg

Myös Punapippurin Pohjantähdelle (Chic Choix Aitoa Kultaa x Pohjanukon Toivo) alias Iinekselle oli ammuttu samana päivänä ukko-metto paljakan suunnalla, mutta kuvaa ei saatu tilanteesta otettua :)


14.9.2014 Punapippurin Alusta Alkaen (Punapippurin Riekonkieppi x Pohjanukon Pyry) avasi myös metsästysuransa melkoisen upeasti kun alas uusintahaukusta putosi nuoren (ei vielä 7 kuukauttakaan!!!) neidin ensimmäinen teeri!!! Hyvä Kimmo!!!!alusta_alkaen.jpg


10.9.2014 Kanalintukausi alkoi viimein kotimaassakin - ensimmäisenä kuvan saaliista hienoon pitkään haukkuun lähetti Heikki! Punapippurin Pohjanukko (Pohjanukon Toivo  x Chic Choix Aitoa Kultaa) "Pyry" ja eka teeri tälle tälle kaudelle!

Pitkiä haukkuja myös kaikille muille pippureille! Omiin lupiin aikaa vielä pari viikkoa, sitten reiluksi kahdeksi viikoksi taas savukosken kairoihin :)

pyry_teeri.jpg


6.9.2014 Punapippurin Routa "Poju" (Jv Luukas x Taika) LINT AVO 1 - huipputuloksella 82 p!!!! Onnea Esko ja Eila, ja suuri kiitos jälleen teille!!!!!

poju_82p.jpg


1.9.2014 Fasaanikausi alkoi tänään! Kiitos Samulille treenimahdollisuudesta - Siirille hienoon haukkuun fasaani puusta suoraan suuhun ;) Suosittelen kaikille tätä paikkaa ja mahdollisuutta, käykääpä tutustumassa: www.yla-tihtari.fi

siirin_fasu.jpg


26.8.2014 Toinen ruotsissa asuva kasvattimme Punapippurin Tundra lähetti myös mukavia uutisia - kaksi metsoa repussa Tundran hienoista haukuista!!!


25.8.2014 Ruotsissa kanalintukausi on avattu: Punapippurin Yön Kuningatar (Punapippurin Qullan Qallis x Punapippurin Ruska) "Elsa" haukkui myös ensimmäisen lintunsa heti aloituspäivänä! Kiitos Stefan viestistäsi!!!!!

elsa_ja_tipu.jpg


23.8.2014 Hattula LINT-koe Punapippurin Ruska kokeessa; avoimen luokan voitto hienolla avo3 tuloksella 58 p! Kiitos Kyösti ja team Seppälät!!!!


23.-24.8.8.2014 Olli Korhosen muistohaukut OULU: Punapippurin Tulta ja Tappuraa "Piki" ensimmäissä kokeissa: la avo2 62 p, su avo3 ja koko kokeen avoimen luokan 2. kokonaispisteissä!!!! Onnea Heli, Hannu ja Piki! Kiitos super-hienosta pelin avauksesta! Piki sai lisäpisteitä niin suorituspuhtaudesta kuin myös työskentelyvarmuudesta! :) Kiitos.


16.8.2014 Punapippurin Pohjannoita "Kerttu" on astutettu! Pentuja toivotaan syntyvän viikolla 42 :)


13.8.2014 Oittilan kuvat purettu kamerasta.... Tässä muutamia herkkupaloja :=)

punapippurin_vaaran_aarre.jpg

Punapippurin Vaaran Aarre (Chic Choix Aavan Aarre x Taika)

punapippurin_totta_vai_tarua.jpg

Punapippurin Totta vai Tarua (Justus x Taika)

punapippurin_armotonta_menoa.jpg

Punapippurin Armotonta Menoa (Pohjanukon Pyry x Punapippurin Riekonkieppi)

punapippurin_aitoa_tulta.jpg

Punapippurin Aitoa Tulta (Pohjanukon Pyry x Punapippurin Riekonkieppi)

spidsbjornens_ziggis_macho_marly.jpg

Spidsbjörnens Ziggi's Macho Marly (Spidsbjörnens Oscar x Spidsbjörnens Ziggi)


5.8.2014 "Kerttu Kaarina Kumpulainen" alias Punapippurin Pohjannoita aloitti juoksun! Nyt vain sitten kädet kyynärpäitä myöten ristiin että astutus onnistuu ja pikku pippureita syntyisi loppusyksyllä! :) Ihanaa odotuksen aikaa!


12.7.2014 Oittila, Pohjanpystykorva-tapaaminen Kiitos kaikille aktiivisille Punapippurilaisille kun tulitte käymään Oittilan päivillä!!! Ihanaa oli nähdä teidät KAIKKI siellä! Lisään kuvia tänne kun saan kameran purettua - olipa mukava nähdä kuinka eri pentueiden koirista olikin kasvanut niin nättejä ja hyvätapaisia! Suuri kiitos Teille kaikille!!! Ja erityiskiitos Ylä-Tihtarin tilan isäntäparille Samuel ja Mari Uusitalolle, jotta saimme tälläisen tapahtuman järjestettyä. Lauantaina tilalla vieraili reilusti yli 200 henkeä! Sununtaina jatkoimme Joutsan näyttelyyn, jossa minulla ei ollut omia koiria mukana mutta sain esittäää Even iki-ihanan Talvi-Pohjiksen, joka esiintyikin mallikkaasti ja sai ERIn ja SA:n ! Mukava oli myös nähdä fasebook-tuttuja livenä :)


10.6.2014 Savukoski täältä tullaan!!! Luvat syksylle kanalintujahtiin Savukoskelle taskussa! Kyllä nyt jaksaa taas pakertaa koko kesän.... :))) IHANAA! 12 vuotta peräjälkeen, joka vuosi on päästy itä-kairaan!

taikuri.jpg


9.6.2014 Punapippurin Tulta ja Tappuraa lähetti ihania kuvaterkkuja kasvis-tädille...-kiitos! Vesilintureenit näyttävät menevän malliikkasti!!! :)

piki_ja_reenilintu.jpg


12.5.2014 Kasvattajana en voisi olla iloisempi ja tyytyväisempi kuin juuri nyt olen: ympäri Suomen tulee kuvia ja yhteydenottoja kuinka kaikki menee hyvin ja miten hienosti pennut kasvavat ja kehittyvät. Suurin kiitos kuuluu Teille, super-perheille joille olen saanut Punapippurin pennun luovuttaa, kiitos :) !!!! Jatketaan samaa rataa....

tico.jpg

Punapippurin Ansa on Viritetty "Tico"

papu.jpg

Punapippurin Aitoa Tulta "Papu"


8.5.2014 Kuvaterkkuja Axalta, Punapippurin Armotonta Menoa :)

axa.jpg


5.5.2014  Kuvaterkkuja Sulkavalta Jekulta, Punapippurin Aavan Valtias!

jekku2.jpg

jekku7.jpg

jekku8.jpg


23.4.2014 POHJIS-WEEKEND 12.-13.7.2014 OITTILA  - TERVETULOA!

Pennut ovat lähteneet ihaniin uusiin koteihinsa ja koti on liiankin rauhallinen... Vihdoin saimme pohjisharrastajien kanssa ohjelmarungon valmiiksi kesän pohjis-viikonloppuun joka toimii samalla PUNAPIPPURIN kennel tapaamisena! Toivon näkeväni KAIKKI kasvattimme siellä - tervetuloa!pohjis-viikonloppu_final.jpg


25.3.2015 Aurinko ja kevät on saapunut etelään - veimme pennut ensimmäistä kertaa tutustumaan suureen maailmaan eli Kopparnäsin kallioille ja metsään... täytyy vain ihastella kuinka toimintakykyinen ja rohkea on koko pentue... ! Välillä mentiin mukkelis makkelis ja eivät kalliolohkareet ja muutkaan esteet menoa hidastaneet noiden 5 viikkoisten hurjapäiden tutkiessa aina vain suurenevaa maailmaansa...! Alla muutamia kuvia ihanasta retkestämme :) Kuvista kiitos tietenkin Karille :)

img_7628.jpg

Sisko ja sen veli :)

img_7236.jpg

... suuntana ihan muu kuin mitä Matte haluaa.....

img_7283.jpg

... ai me vai...?

img_7618.jpg

... kumpi on kumpi ja kumpi on kampi....

img_7332.jpg

Alkuun suorastaan ylitsepääsemätön este tämä kelo - vartin päästä jo lennettiin yli... :))))

img_7352.jpg

...ähkun puhkun, kyllä me kiivetään kunhan kerketään.... :)

img_7611.jpg

Veljekset :)


9.3.2014 Jäbä saapui Suomeen!!! Olemme kennel Pohjanukon (Henna ja Seppo Pohjanoksa, Lapua) kanssa etsineet jo pitemmän aikaa uutta verta jalostukseen Suomeen ja nyt löysimme harvinaista uroslinjaa edustavan koiran; Jäbän, joka kotiutui sunnuntai-yönä Suomeen. Jäbän omistavat Soile ja Henna yhdessä, ja Jäbä asustaa pohjanmaalla. Kiitos tästäkin upeasta yhteistyömahdollisuudesta Seppo ja Henna :). Jäbän virallinen nimi on Spidsbjornens Ziggi's Macho Marly, thank you Frank Fuhlendorf!!!

jaba.jpg


5.3.2014 Pentujen silmät aukesivat viime viikonloppuna ja ne kasvavat kokoa kohisten.... Jalatkin kantavat jo hyvin, ja matka taittuu laatikossa :)

siiri_ja_pennut_2_viik.jpg


1.3.2014 Suomen Koirankasvattajat ry, SUKOKAn kasvattajapäivillä Nurmijärvellä. Opiskelua, hienoja luentoja koko päivän. Kiitos SUKOKA!


22.2.2014 Pennut ovat viikon vanhoja ja yli tuplanneet jo painonsa; kaikki voivat loistavasti ja Siiri-äiti nauttii!

20140222_142247.jpg


15.2.2014 Punapippurin Riekonkiepin ja Pohjanukon Pyryn pennut syntyivät; 3 urosta ja 3 narttua! Äiti ja lapset voivat hyvin :)

siirin_pennut_0.jpg


20.1.2014 Punapippurin Riekonkieppi "Siiri" on kantava!!!! Meille tulee pentuja helmikuun puolivälissä!!! Ultran ohessa tehtiin viralliset sydänkuuntelut Siirille ja Taikalle; kumpaisenkin sydän puhdas; ei sivuääniä! Kiitos Oiwallinen Eläinklinikka, kotka!

siiri.jpg


15.12.2013 Punapippurin Riekonkieppi "Siiri" on astutettu Pohjanukon Pyryllä. Pentuja mahdollisesti helmikuussa 2014.... Kiitos Seppo ja Henna Pohjanoksa sekä "Lurun" omistajille tämän hienon yhdistelmän mahdollistamisesta!!!

2013-12-16_12.52.29.png


25.11.2013 Rankka mutta mukava viikonloppu takana... Perjantaista suunnuntaihin, aamuvarhaisesta iltamyöhään, olimme edustamassa pohjanpystykorvia sekä metsästyskoiria ELMA-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Kävijöitä suur-messuilla oli peräti 55 000! Perjantaina mukana olivat Taika+Siiri+Pimu, lauantaina Aino+Kerttu+Ruska ja sunnuntaina taas Taikuri lapsineen :) Perjantaina pelkästään koululaisia oli 9000, joista lähes jokainen tahtoi kuvan sekä rapsutukset ja halaukset koirien kanssa.... Olen todella otettu näiden koirien hienosta hermorakenteesta; hyvästä luonteesta ei todellakaan voi koskaan puhua liikaa eikä painottaa liikaa. Kiitos myös vanhemmilleni tuurausavusta messuilla, sekä Ruskan omistajalle Lauralle että jaksoit tulla mukaan lauantaina!

valokuvaamista_elmassa.jpg


23.11.2013 Punapippurin Vaaran Aarre "Viki" lähetteli jälleen mukavia kuvauutisia; lyhyttä metsäkanalintukautta pystyy jatkamaan fasaanien haukuttamisella! Kiitos terveisistä jälleen Make! :)

viki_ja_fasut.jpg


27.10.2013 Punapippurin Riekonkieppi "Siiri" LINT AVO1 75 p. !!! Mahtava koeviikonloppu takana Lapualla - Siiri valioitui Suomeen sekä muutamaan muuhunkin maahan samalla :). Kiitos mahtavasta kennel-viikonlopusta Seppo ja Henna!

siiri_lapua.jpg


24.10.2013 Punapippurin Tulta ja Tappuraa ja eka kettu...! Ensin Hannu opetti koiralle linnustuksen salat, sitten siirryttiin hirviin ja nyt saaliina ensimmäinen kettukin.... tämä pienenä "hirvikärpäseksi" kutsumamme neito on osoittautunut varsinaiseksi kaikenviljankoiraksi...!!! Kiitos Hannu ja Heli!!!!

piki_ja_kettu.jpg


22.10.2013 Kuvia pippureiden metsäreissuilta :)

viki_ja_metto.jpg

Punapippurin Vaaran Aarre ja eka metto, kuhmossa 10-2013


retro_ja_teeri.jpg

Punapippurin Urhea Retro ja eka teeri, 10-2013


16.10.2013 Kotiuduttu savukosken reissulta, kameran purku vielä edessä... mahtava reissu kaikenkaikkiaan - Siiristäkin tullut nyt loistava linnun pysyttäjä; monen monta 30-45 minuuttista haukkua, nyt vain kokeisiin!!!! :)


2.10.2013 Järkkäri viimein purettu - löytyipä syyskuulta kiva kuva sijoituskoira Axastakin :) Huomenna kohti Savukoskea TAAS !!!! :)

axa.jpg

Punapippurin Velhon Valinta "Axa" 8 kk


25.9.2013 Punapippurin Vaaran Aarre "Viki", uusia kuvia lisätty sivuille. V-pentueen pojat (tytötkin toki!) ovat kunnostautuneet lintujen kanssa, useita kohtaamisia kumpaisellekin veljekselle ja pudotuksia, kiitos Make ja Vesa! PP Vailla Vertaa "Vili" osoittanut myös kiinnostuksensa hirville.... mitähän näistä pennuista vielä tulee!!!

viki_1.jpg


23.9.2013 Punapippurin Pohjannoita "Kerttu" uusinta Pevisa-tarkastuksessa, silmät ja polvet:terveet! Suunnitelmissa astuttaa Kerttu vielä viimeisen kerran seuraavasta juoksusta loppuvuoden aikana...

kuusamo_7.jpg


20.9.2013 Ihania uutisia Taivalkosken ja Oulun suunnilta... Punapippurin Tulta ja Tappuraa "Piki" aloittanut työskentelyn myös hirvellä! Hannu ja Heli tahtoivat kaikenviljan koiran, jolle ensimmäisenä vuotena opetettiin lintutyöskentely ja nyt sitten tänään Piki pysäyttänyt Taivalkoskella myös hirven, toisen vuoden opetusten jälkeen! Kasvattaja-täti kiittää näin järjestelmällisestä työstä koiran eteen :))))

piki2.jpgPiki ja kauden ensimmäinen lintu Oulussa...


17.9.2013 Palattu kotiin ekalta Lapin turneelta. Väsynyt mutta onnellinen :) Koirilla riitti tapahtumia pitkin viikkoa ja tänä vuonna poikueet olivat onnistuneet itä-kairassa hyvin joten tulostakin tuli. Siiri ei aloittanut onneksi vielä juoksuaankaan vaan ehdimme hyvin startata muutamaan kokeeseen vielä ennen seuraavaa lähtöä takaisin ylös lokakuulla !

taika_ja_siiri_savukoski_13.jpg

Taikurin ja Siirin yhteishaukussa oli tällä kertaa musta metso :)

siiri_ja_taika_tulilla.jpg

Välillä tehtiin tulet ja paistettiin makkarat - tämähän kuuluu tärkeänä osana kuvioon :) Meillä koirilla on käytössä Garmin Astro tutkat, suosittelen tätä merkkiä kaikille, GPS toimii myös itä-kairan yhteyksittömillä alueilla!

pimu_savukoski_2013.jpg

Myös Pimusta kehkeytyi reissulla oikea lintukoira - kyytiä ja haukkua saivat niin koppelot ja teeret kuin riekotkin :). Tästä on hieno jatkaa seuraavalle reissulle ja kohti kokeita...!


1.9.2013 Mahtavia uutisia oulun suunnilta: Punapippurin Shamaanitar (Punapippurin Pohjannoita x Pepi) kävi synttärien seassa ekassa LINT-kokeessa, haukkuen huippuhienon AVO1; 78 pistettä!!!! Kiitos Timo ja Kati!!!!!!!!!

Punapippurin Riekonkieppi starttasi myös ekan kerran 31.8. kymessä, mutta keli oli vielä liian kuuma täällä etelässä, eikä kunnon pisteille vielä päästy. Mutta heti ekan lapin reissun jälkeen lähdemme pitkään avo-kokeeseen!!!!

Myös Punapippurin Ruska kävi kokeessa haukkuen vähillä linnuilla hyvän avo 3 tuloksen!


29.8.2013 Jahtikausi on alkanut kanalinnuilla Ruotsissa ja sorsilla Suomessa - kiitos kaikille Punapippurilaisille ihanista viesteistä ympäri Suomen ja Ruotsin... tuntuu olevan koirat kunnossa!!! Iso kiitos teille kaikille !!!! Miten tässä malttaa odottaa itse lähtöä pohjoiseen ensiviikolla! :)

viki_ja_sorsat.jpg

Punapipurin Vaaran Aarre (Taika x Chic Choix Aavan Aarre) 7 kk


20.8.2013 Punapippurin Teerenpeli "Pimu" ja PP Riekonkieppi "Siiri" Pevisa-tarkastuksessa: silmät & polvet : terveet!


19.8.2013 Iso-Kiitos kaikille kasvattieni omistajille - päivitin koiranetistä juuri PEVISA-tuloksia ja huomasin että Punapippureista 52% on jo PEVISA-tarkastettu! Tämä on huima luku kun verrataan muiden kasvattajien vastaavia lukuja - kiitos Teille kaikille rodun eteen tekemästänne työstä!!!

Päivityksistä puuttuvat vielä kesäpäivien käynnit.

- K I I T O S -

omakoira_palvelu_-_kuva.jpg


23.7.2013 Punapippurin Talismaani "Tallu" kävi PEVISA-tarkastuksessa: silmät sekä polvet terveet! Kiitos Niko!


14.6.2013 Punapippurin Teerenpeli "Pimulle" tehtiin rokotusten yhteydessä myös virallinen sydämen kuuntelu: ei sivuääniä!


15.6.2013 Postista tupsahtivat luvat ensi syksylle Savukoskeen kaksi hienoa reissua tiedossa: sekä syys- että lokakuussa päästään taas erälle tuttuihin maisemiin!!!!

kari_ja_taikan_teeri.jpg


4.6.2013 Pennut ja Ruska muuttivat meille!Nyt on helpompi vastaanottaa vieraita pentuja katsomaan :) Kiitos Lauralle perheineen näistä menneistä viikoista!!!!

ruska_ja_pennut.jpg


28.5.2013 Y-pennut voivat erinomaisesti ja muuttavat meille espooseen ehkäpä ensi viikolla... siihen saakka pitää tyytyä hienoihin kuviin mitä Laura ja Linda minulle lähettävät, kiitos :) !!!!

pp_pikku_yyt.jpg


26.4.2013 Ruskan ja Ukon pennut syntyivät! Lisätietoja Soilelta 0400 900 886

yon_kuningatar.jpg


23.4.2013 Ruska kävi tänään röntgenissä ja pentujahan siellä näkyi! Nyt vain viimeiset päivät rauhassa ja jospa ne loppuviikosta sitten näkisivät päivänvalon...


30.3.2013 Pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa, pääsiäisenä käytiin tervehtimässä Axaa ja ihastelemassa Lauran luona Ruskan kasvavaa mahaa :) Kyllä siellä uusia pippureita kasvaa kovalla vauhdilla...

img_3755.jpg

- Taika ja Axa nauttivat leikistä ihanalla säällä kevät järven jäällä!


26.3.2013 Punapippurin Ruska ON kantava!!!! Pentuja odotettavissa siis huhtikuun lopulla!!!!! :)


24.2.2013 Punapippurin Ruska on astutettu! Pentuja voidaan odotella huhtikuun lopulla :)

52882_163486906999881_100000157196516_557896_7357437_o.jpg


19.2.2013 Kaikilla pennuilla silmät auki ja koittavat jo leikkiäkin kovasti, vähän vielä jalat heittävät mihin sattuu... :) Myös kiinteä ruoka maistuu jo nallukoille :)

moi.jpg


9.2.2013 Punapippurin Ruska aloitti juoksunsa - pentuja suunnitteilla huhtikuulle!


9.2.2013 Taikanpennut voivat hyvin ja kasvavat, ikää jo 2 viikkoa :) Silmät alkavat aueta ja jaloilleen jo koitetaan päästä...

v-pennut_2_viikkoa.jpg

29.1.2013 Pennut kasvavat ja ovat paksuja - Myös Taikuri nauttii olostaan. Minä vietän kotiäiti-viikkoa laatikon vieressä ihastellen... :) Mukavaa! Myös Siiri merkkailee ulkona tiiviiseen tahtiin...josko senkin juoksu pian alkaisi...!

20130129_115540.jpg

20130129_092134.jpg


26.1.2013 Taikan ja Pyryn pennut syntyivät! 3 poikaa ja 3 tyttöä! Äiti ja lapset voivat mainiosti :)

20130126_105938.jpg


28.12.2012 Taika on kantava! Pennut syntyvät tammikuun lopulla :)


24.11.2012 Taika on astutettu Chic Choix Aavan Aarteella, jouluna tiedetään tuleeko pentuja....


10.11.2012 Taika aloitti juoksun....!!!!

taika.jpg


28.10.2012 Olimme Karin kanssa kuvaamassa Suomenpystykorvien haukkuottelua Hyvinkäällä - puhelimeen tupsahti mahtava viesti kun Toni lähetti kuvia ja kertomuksia Velmun jahtireissuista, nyt päästiin myös PP Totta vai tarulle pudottamaan ensimmäinen lintu - kiitos Toni ja onnittelut edelleen!!!velmun_eka_pyy.jpg


20.10.2012 Kotiuduimme eilen kakkosreissulta savukosken kairoista, väsynyt mutta NIIN onnellinen :). Kaikki koirat pelasivat loistavasti - nuoriso oli oppinut lintukoiriksi ja Taikuri oli suorastaan "liekeissä", niin hurjaa sen meno viimeisinä päivinä oli! Muutama tiputuskin saatiin, joten jouluksi on taas mettopaistia pöydässä.

Pisteenä iin päälle pääsimme seuraamaan myös vuosien tauon jälkeen Taikan seuraavan sulhasen toimintaa kairoissa... on siinä isänsä kaltainen lintumestari!!! :)


26.9.2012 Taikan jalka kuvattiin Univetissa - ortopedi Jan Räihä totesi viime vuoden murtumien olevan parantuneet paremmin kuin hyvin ja kolmijalkaisuuden tekikin onneksi vain kymen kokeessa vereslihalle hiertyneet anturat! Ihanaa - Taikakin pääsee siis toiselle keikalle lappiin!!!!


18.9.2012 1. reissulta savukosken kairoista palattu - lintuja oli paljon mutta eivät vanhat ja viisaat haukussa kestäneet kauan. Koirille kuitenkin hyvä pelinavaus ja reeniviikko. Taikan viime vuonna murtunut jalka ei kestänyt kunnolla, lääkärikäynti odottaa ensi viikolla. Muuten puolitoista viikkoa meni lentäen ja mieli jo kaihoaa tuonne erämaahan takaisin reilun viikon päästä... silloin lintujenkin pitäisi jo kestää paremmin haukussa kun lehti on lentänyt puista :)

Kiitos kaikille Punapippurilaisille aina yhtä ihanista uutisista lintumetsiltä ympäri suomen ja ruotsin - pudotuksia on tullut mahtava määrä kaikenikäisille pippureille - kiitos kuuluu Teille!!!

siiri.jpg


4.9.2012 T-pennut täyttivät tänään 1 vuoden, onnea kaikille! Viikonloppuna olimme taas kokeissa kymessä; lauantaina keli oli hyvä mutta kahden tunnin jälkeen jouduimme keskeyttämään kun Taika loukkasi jalkansa :(. Sunnuntaina vuorossa oli Kerttu; keli oli aivan kauhea eikä kaatosateesta löytynyt sitten enää linnun lintua - tuloksena hakupisteet 7... No, torstaina olisi sitten lähtö pohjoiseen, siellä muutama startti lisää ja oikeaa metsästystä :)


26.8.2012 Koekausi korkattu - Marika ja "Kerttu" Pp pohjannoita miehikkälän kokeessa 32 p - yhdellä haukkusarjalla aralle teerelle eivät pisteet ylemmäs riittäneet, mutta yritys oli loistava ja "Gerbiili" suorastaan loistavan tarmokas! Itse pääsin arvostelemaan todella hyvinpelaavan punaisen koiran :).  Ensi viikolla taas lisää kokeita - kiitos Marika!!!!


14.8.2012 Syksy saapuilee ja sen mukana onkin aina ihana kuulla uutisia pentujen ensikosketuksista riistaan - Kertun ja Jekun pennuilla on kaikilla jo ollut tilanteita niin lintujen kuin hirvenkin kanssa! Tuntuvat TOSI varhaiskypsiltä tapauksilta - ihanaa!!!! :)


20.7.2012 Hyviä uutisia syksylle - lähdemme kokonaiseksi kuukaudeksi lappiin ja pohjois-norjaan metsästämään ja kokeisiin!

siiri_savukoski_2010.jpg


9.7.2012 Nelli lähti viikonloppuna uuteen kotiinsa Pornaisiin; talo on hiljainen taas hetken aikaa... Kiitos Anna, olemme kuulolla miten yhteinen taipaleenne siellä alkaa :)


23.5.2012 Punapippurin X-taasi alias Essi voi oikein hyvin ja silmätkin aukeavat varmasti loppuviikosta :)

2012-05-23_11.43.40.jpg


13.5.2012 Tinkalla 1 tyttöpentu; Punapippurin X-taasi

2012-05-13_23.19.44.jpg


4.5.2012 Vielä muutama päivä Punapippurin Nordican "Tinkan" pentuihin; mahassa käy jo myllerrys :)


19.3.2012 Suomen Pystykorvajärjestön talvipäivät ja vuosikokous takana. Hieno viikonloppu pystykorvaisten joukossa :) Pohjanpystykorvajaoston kokoonpano tulevalle vuodelle vahvistettiin seuraavaksi: PJ-Soile Torvinen, Etelä-Katariina Nummela, Länsi-Henna Pohjanoksa, Itä-Janne Ryhänen sekä Pohja-Jouko Karhula. Kiitos kaikille mukanaolleille :).


4.3.2012 U-pennut kävivät eläinlääkärintarkastuksessa; kaikki olivat terveitä ja samalla laitettiin mikrosirut niskaan. Rekisteripaperit lähtivät samalla kennelliittoon tekoon. Kiitos Marika-lääkärille taas tarkistuksesta!

3.3.2012 Ulkona kevätauringossa!

ulkona.jpg


18.2.2012 ...kohta ei mahduta enää petiimme :))))

Motkot_petissa


10.2.2012 Pikku-nallet kasvavat kauhiata vauhtia :)

img_0866.jpg


30.1.2012 Kerttu-äiti ja pennut voivat hyvin ja kasvavat; huomenna 2 viikon ikäisiä :)

u-pennut_30012012.jpg


17.1.2012 Punapippurin U-pennut tulivat maailmaan; 3 poikaa ja 1 tyttö!

2012-01-17_04.43.20.jpg


16.11.2011 Punapippurin Pohjannoita "Kerttu" on astutettu rotuunotetulla Jekulla! Yhdistelmän sukutaulu täällä...


7.11.2011 Pentueen DNA-tulokset tulivat; Tundra on Jyryn pentu ja muut Justuksen. Ensimmäinen onnistunut kaksoisastutus tässä rodussa on tapahtunut :)

velmu_ja_tundra.jpg

Tundra kuvassa oikealla; Totta vai Tarua (Velmu) vasemmalla. Velmun ja muiden isä siis Justus.


7.11.2011 Huusholli alkaa olla hiljainen - pennut ovat lähteneet uusiin koteihin... Teerenpeli jäi kotiin :)


22.9.2011 Taikan Tanskan valiopaperit saapuivat :) Kuvia lisätty T-pentujen omalle sivuille. Äiti ja lapset voivat erinomaisesti!

img_2748.jpg


4.9.2011 T-pennut syntyivät: 3 tyttöä ja 2 poikaa!

311950_10150304770929119_796779118_7838946_8326007_n.jpg

17.8.2011 Taika on kantava - vielä kun mamma jaksaisi pari viikkoa kantaa suurehkoa mahaansa... :)


3.7.2011 Taika on astutettu! Jos kaikki menee nappiin, uusia Punapippureita syntyy syyskuun alussa!


3.2.2011Samulin lapsen lapsen lapset eli Niskavillan E-pennut syntyivät! 2 poikaa ja 2 tyttöä :) Onnittelut kasvattajille!

inkku.jpg

www.niskavillan.com


27.1.2011 R.I.P. Santasepon Shamaani 18.4.1994 - 27.1.2011- Elämäni Koira, kiitos Marjukalle ja Erkille Maailman upeimmasta koirasta, -koirasta joka muutti koko loppuelämäni.

 samu-hanki.jpg


27.11.2010 Punapippurin Nordicalla "Tinkalla" 1 tyttö-pentu :). Äiti ja pienokainen voivat leikkauksesta huolimatta erinomaisesti!

tinka_pentu_1.jpg


 1.-2.11.2010 S-pennut Sulaa Kultaa "Kuura" ja Shamaanitar "Pinja" lähtivät uusiin koteihinsa. Kiitos Kati ja Heikki, Riikka ja Pekka :) Pitäkää huolta pikku kullan-ruista :)


 15.7.2010R-pentueen kuvia päivitetty!

siiri_2.jpg


13.7.2010Punapippurin Qullan Qallis "Ukko" kävi PEVISA-tarkastuksessa: terveet silmät ja polvet!

ukko_kesa_pieni.jpg


30.6.2010 Kerttu astutettu 1. kerran tänään Pepillä!!

24.6.2010 Punapippurin Pohjannoita "Kerttu" aloitti juoksun. Astutetaan ensi viikolla Pepillä, jos kaikki menee nappiin! Yhdistelmä on jalostustoimikunnan hyväksymä, sukutaulun näet täältä:

pepi.jpg

Pepi FIN46044/08, om. Lauri Kotsalainen

kerttu_2009.jpg

Punapippurin Pohjannoita FIN42252/08 om. Soile Torvinen & Marika Tenhunen


10.6.2010Pennut ovat jo 3 viikkoisia - kaikki on edelleen hyvin ja pennut kasvaneet todella paljon!

r3netti2.jpg


18.5.2010 Taikan ja Luukaksen pennut - Punapippurin R-pentue syntyi! 3 terhakkaa tyttöä ja 2 poikaa!

taikan_pennut_1.jpg


18.4.2010 Samuli teräskanto tänään 16 vuotta! Sankari juhli kavereidensa kanssa kotioloissa :)) Kiitos Erkille ja Marjukalle aivan mahtavasta koirasta!

samu2.jpg


31.3.2010Punapippurin Pohjanukko "PYRY" Pevisa-tarkastuksessa: silmät ja polvet terveet, Kiitos Heikki!

pohjanukko_6_viik.jpg


5.3.2010 Taika aloitti juoksun... Taika astutetaan Joutsenvaaran Luukaksella. Pentueen sukutaulun löydät täältä: pentueella on SPJ jalostustoimikunnan suositus.

taika_x_luukas_pieni.jpg


 

31.10.- 1.11.2009 Pohjanpystykorvien SM-haukut Askolassa: Taika kumpanakin päivänä VOI3; kokonaiskilpailun SM-pronssia! Lue lisää kisoista...

taika_sm_3.jpg


4.10.2009 Taikan AVO1 vahvistettu! Valiopaperit kennelliittoon; FIN & EST & LT CH ! Ja Voittajaluokan koe-kalenteria studeeraamaan :))

lap09.jpg


1_013.jpg
30.6.2009 Pohjanpystykorvien kesäpäivä-kuvia päivitetty myös Punapippurin sivuille; tänne!

18.4.2009 Santasepon Shamaani "Samu" tänään 15 v !!!!

samu_p.jpg


16.4.2009 Viimein kotti hieman lämpimämpi päivä ja Quuppa pääsi ulos tepastelemaan, uusia kuvia Pentuja sivulla!

q_160409_2.jpg


3.4.2009 Q-ukko koittaa ison mahansa kanssa jo päästä kovaankin vauhtiin...Painoa jo huimat 1.8 kg, ainoana ongelmana on leikkikaverien puute...vain iso nalle ja "Aino"-äiti seuranaan :)

q_3_viik_1.jpg 

26.3.2009 Aino ja Q muuttivat vanhempieni luokse "pentulaan". Q painaa jo yli 900 g!!! Tomera pikku jäppinen...

q_26.3.09

20.3.2009 Aino ja pikku-herra Q voivat vallan mainiosti :)) Ukkeli painaa jo lähes 500 g....

aino_ja_q.jpg

14.-15.3. KUORTANE SPJ TalvipäivätSuomen Pystykorvajärjestön perinteisiä talvipäiviä vietettiin tänä vuonna Kuortaneella. Vuosikokous sujui mukavissa merkeissä ja pohjanpystykorvajaoston henkilömuutosten myötä myös puheenjohtajan nuija siirtyi nyt virallisesti minulle. Toivon pystyväni olemaan tämän suuren luottamuksen arvoinen ja toivonkin runsaasti yhteydenottoja kaikilta harrastajiltamme mieltänne askarruttavissa kysymyksissä! Viikonloppu oli mukava, kiitos kaikille mukana olleille uusille ja vanhoille tutuille!

juhlaillallisen_merkeissa.jpg

 Kiitos Kristiina Mäkelälle kuvasta juhlaillalliselta!


13.3. 13. päivä ja perjantai: keisarinleikkauksessa koko yö... vain 1 elävä uros-pentu! Punapippurin Qullan-Qallis, mikäs muukaan Aidon Kullan ja Kultakimpaleen jatkona voisi olla :)


5.3. Röntgenissä aamulla - 4 pentua mahassa! Vielä viikko jäljellä :)

aino_4.3.09

9.2. Marika ultrasi Ainon - kantava on !!! Punapippurin seuraava pentue syntyy siis maaliskuun puoliväissä!


20.1. Marikan ja Teemun FIKRET'S sivut valmiit!!!

fikrets_palkki.jpg

 


16.1. FCI vahvisti 7.1.09 "Ainon" Chic Choix Aitoa Kultaa, Kansainvälisen muotovalion arvon!!!


7.1.2009 Aino aloitti juoksunsa edellisellä viikolla ja lähdemme astutusreissuun viikonloppuna!  - Astutukset onnistuivat loistavasti - nyt vain kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja odottamaan :))


 

bandstones.jpg

Chic Choix Aavan Aarre x Yavanna's Lydian pentuja voi kysellä kennel Bandstones: 040-3569722 / Katja ja 0400-584761 / Pekka

img_0340.jpg
20.12. Vauva-uutisia Oulun suunnalta; "Pyryn" ja Lyytin pennut syntyivät, 5 terhakkaa pikku-pohjista!!!

iines_netti.jpg

- Iines 7 kk -

30.11. Metsopoika-ottelun yhtedessä käväistiin kuvaamassa Punapippurin Pohjantähteä Iisalmessa, jestas miten nätti tyttö!


23.9.2008 Uusia kuvia lisätty Lappi2008 sivustolle, ryhmä-rämän palattua Savukoskelta koteihinsa. Pari uutta Keijoa eksyi teille-tietymättömille tälläkin kertaa...

keijot.jpg


13.9.2008 Taikan ensimmäinen metso Savukoskella!!!

taikan_metso.jpg
7.9.2008 Savukoskella kokeissa, tuomariharjoittelut kasassa ja kortti taskussa (pian) myös Karilla, Janilla ja Sussulla!!! -Kaikesta huolimatta MYÖS Jani sai harjoitukset VIIMEIN kasaan :)) 
27.8.2008 Chic Choix Aitoa Kultaa "Aino" kokeessa valkealassa: AVO 1, 75 p!!! Teemu suoritti samalla 1. harjoittelunsa, mukana sieniretkellä myös toinen omistajansa Marika...! Tulokset vahvistettiin 18.9. joten nyt laitetaan hakuun INT & FIN & DK & EST & RUS & LT MVA!!! Mahtavaa!
avo_1.jpg

18.8.2008 Huippu-uutisia Ruotsista; Punapippurin P-pentueen isä Pohjanukon Toivo haukkui kauden ensimmäisissä kokeissa Ruotsissa kumpanakin päivänä VOI1:sen, tullen kaksoisvalioksi! Super-onnittelut Niklakselle ja Toivolle!!!


16.8.2008 Kari ja Teemu kävivät Jaalassa Linnunhaukkutuomarikurssin! Nyt vain harjoittelut paperille ja herrat ovat valmiita pohjoiseen kokeisiin! (Kiitos Teemu...)


1.8.2008Kuusamosta palattuamme myös "noita" on saanut uuden nimen; Kerttu-Kaarina! Paluumatkalla piti käydä vielä morjestamassa Kerttua Haminassa Marikan ja Teemun luona :)

Iistä kuului myös hyvää; Tervosen ja Niskasen perheet olivat myös saaneet järjestettyä onnistuneen pentu-koulutustilaisuuden Inkeri-Iineksen ja Aksan kanssa... Way to go :))


20.7.2008 Vain "Noita" on enää kotosalla muita kiusaamassa. Pohjanukko "Pyry" lähti perjantaina Heikin kanssa Ikaalisiin. Kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin; niin Ikaalisissa kuin Iisalmessakin. "Pyry" otti heti lauantaina kotiuduttuaan ensihaukun töyhtöhyypästä, siitä se alkaa!

Myös Iisalmen "Iines" on saanut ensihaukut variksenpojasta sekä siilistä... :)

noita_2.jpg

 


8.7.2008 Pennut lähtevät uusiin koteihinsa heinäkuun puolivälissä. - kun jostain saisi lisää aikaa kelloon jotta uusia kuvia saisi tännekin laitettua...


10.6.2008 Pennut täyttävät huomenna 5 viikkoa! Viikonlopun kuvasatoa löydät Pentuja-sivulta. Kiinteä ruoka maistuu jo hyvin, ja vauhti alkaa olla porukalla jo valtaisa.. :))

15.jpg

4.6.2008 Luvat aloitukseen Savukoskelle plakkarissa! Tuhannet (ja tuhannet...) kiitokset Niskavillan isännälle, Jarmolle!!!! Tulppiossa nähdään taas!

samu_tulilla.jpg

28.5.2008 Huomenna 3 viikkoa täynnä; porukka harjoittelee jo haukkumista ja jaloillaan pysymistä :))  

marsut.jpg
2,5 viikkoiset marsut massut ja tassut kohti kattoa :) 

 18.5.2008 Lapsosilla ikää nyt 10pv, uusia kuvia Pentuja-sivulla! Koko porukka kasvaa jo silmissä :))

10pv_tumma.jpg

9.5.2008 Äiti ja lapset voivat erinomaisesti. Maitoa ja ruokahalua riittää kumpaakin :))

tytt_feid.jpg

 8.5.2008 Punapippurin P-pentue syntyi! Uudet tulokkaat, 2 tyttöä ja 1 poika.

punapippurin_p-pennut.jpg

 


7.4.2008 Taika ja Aino kävivät Ultrassa; Taika jäi tyhjäksi, mutta Ainon mahassa näkyi 5 uutta punapippuria! 


13.3.2008 Tundradogwear - nettikaupan sivut avattu!

palkki1.jpg

10.3.2008 Kotiuduimme Ruotsista; Aino astutettu kahdesti Pohjanukon Toivolla!


 2.3.2008 Aino aloitti juoksunsa + Taika siemennetty 1. kerran tänään! Toinen kerta 3.3., nyt vain kädet kyynäspäitä myöten ristiin :))


 

20.2.08 Taika aloitti synttäripäivänsä kunniaksi myös hartaasti odotetun juoksunsa! -toivomme että Aino seuraisi esimerkkiä :))


18.2.08 Pyry astui Joutsenvaaran Happy Heering:in. Lisätietoja Niskavillan sivuilla! 


13.01.08 Pentu-treffit Tuomarinkartanossa Aprilmist-pentujen kanssa!

boxtreffit2.jpg

13.01.08 Chic Choix Aavan Aarteesta tulee pian isukki: Taikan äiti Pohjanukon Taru lähtee riiuu-reissulle Pyryn luokse ensi viikolla. Taru astutettiin myös Carulla, joten historian toinen kaksoisastutus nähnee päivänvalon maaliskuulla.


3.1.08 Chic Choix Aavan Aarre "Pyry" valittiin jo toisena vuotena peräkkäin piirin mestariksi! Onneksi olkoon Jani - ja Susanna!!!!


 

otava_sohva.jpg


Punapippurin porukka kasvoi uudella jäsenellä; kotiin jäi O-pentueesta kasvamaan Punapippurin Otava eli Nikki.

 


Jani ja "Pyry" Chic Choix Aavan Aarre aloittivat syksyn metsästyskauden hienosti Kittilässä. Upeaa yhteistyötä Jani ja Pyry! 

 

jani_kiittila_07.jpg


Ainon kanssa olemme käyneet kokeissa 5 kertaa tänä syksynä:

Valkeala 20.8. - 2.9. AVO 3 54 p. sij. 2/5 

Lapua 1.9. 56 p. AVO 3 sij. 1/1

Miehikkälä 1.-14.10. KESK. 46 p. sij. 3/9 (koira sairastui)

Kittilä 15.-28.10. AVO 0 41 p. sij. 3/4

Valkeala 27.10.-10.11. 45 p. AVO 3 sij. 5/8

ainoruska.jpg