Share |

Kasvatustyömme 1_033.jpg

Olen Soile Torvinen, yksityisyrittäjä kirkkonummelta. Olen suorittanut monia koiraharrastukseen liittyviä koulutuksia sekä kursseja mm. :

- kasvattajan perus- ja jatkokurssit

- jalostusneuvojien perus- sekä jatkokurssit

- tottelevaisuuskouluttajakurssi

- kehätoimitsijakurssi

- LINT-palkintotuomarikurssi

- palveluskoirien koulutusohjaajakurssi

- koetoimitsijakurssi

Toimin aktiivisesti linunhaukkukokeiden palkintotuomarina sekä näyttelyissä kehätoimitsijana.

Olen toiminut lukuisissa luottamustehtävissä useissa koirajärjestöissä. Viimeisimpinä pesteinä ovat olleet Suomen Pystykorvajärjestön pohjanpystykorvajaoston puheenjohtajuus sekä jäsenyys, SPJ jäsensihteerin toimi kuuden vuoden ajan, ulkomuototoimikunnan sihteerin työt sekä tiedotustoimikunnan toimittajan sekä valokuvaajan roolit. Tällä hetkellä pidän vapaata järjestötoimista ja keskityn lähinnä omiin koiriini :).

Kasvattajan peruskurssin kävin jo vuonna 1987, kennelnimen hain vuonna 1994. Olen kasvattanut aiemmin mm. suomenpystykorvia sekä boksereita.

Historia-sivulta pääset lukemaan enemmän menneiden tuulien havinoita...

Ajatuksia kasvatustyöstä ja koirien pidosta

Kasvatustyömme tavoitteena on kasvattaa terveitä sekä rodunomaisen hyvän luonteen ja -rakenteen omaavia pohjanpystykorvia, unohtamatta tietenkään hyviä käyttöominaisuuksia!


tulilla.jpg
Kaikki pentumme kasvavat aina sisällä kotioloissa, tottuen jo pienestä pitäen ihmisiin ja käsittelyyn, erilaisiin kodin ääniin sekä toisiin koiriin. Vietämme pentujen kanssa todella paljon aikaa jo pentulaatikossa ja teemme niiden eteen paljon työtä. Hyvä, rakastava koti, jossa koira pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti on meille se "paras koti". Pelkäksi näyttely- tai metsästyskoiraksi emme halua pentuja myydä. Myöskään pihalle perälle yksin tarhaan tai narun jatkoksi ei pentua meiltä lähde. Haluamme että Punapippurin-pohjanpystykorvasta on iloa koko perheelle ympäri vuoden!

Suhtaudumme kasvatukseen intohimoisesti sekä kunnianhimoisesti. "Huvikseen" emme pentuja koirilla teetä, vaan jokainen yhdistelmä on tarkkaan harkittu ja mietitty. Teemme yhteistyötä muiden rotuakasvattavien kenneleiden kanssa hyvin tiiviisti. Tämä yhteistyö onkin tuottanut paljon hyvää, kiitos kasvattaja-collegat.

Pakollisten pevisa-tutkimusten (silmät ja polvet) lisäksi tutkimme ja testaamme kaikki jalostuskoiramme muiltakin osin mahdollisimman täydellisesti. Näihin tutkimuksiin kuuluvat niin sydänkuuntelut kuin myös geenitutkimukset. 

Kasvatustyö kuuluu meillä myös yrityksen toimenkuvaan, eli maksamme jokaisesta pennusta niin verot kuin myös arvonlisäveron. Emme harjoita pimeää pentukauppaa. Kaikki sopimukset teemme Suomen Kennelliiton (SKL) määräämillä tavoilla ja käytämme SKL:n kauppa- ja sijoitussopimuksia. Harjoitamme vastuullista koirankasvattamista SKL:n tarkoittamalla tavalla ja rakastamme koiriamme.

nelli.jpg

Punapippurin pennut myydään aina madotettuina, rekisteröityinä, mikrosirulla tunnistemerkittyinä ja jokainen erikseen eläinlääkärin tarkastamana. Pennut saavat mukaansa uuteen kotiin runsaan hoito- ja ruokintaohjeistuksen; Punapippurin ABC-ohjekansion sekä tuttua ja rodulle sopivaa Royal Canin penturuokaa sekä mukavan pentupaketin monipuolisine tarvikkeineen.

Kasvattajan tuki "Punapippurin help-desk 24/7" on avoinna aina!

Mikäli haluat lisätietoja rodustamme tai tulevista pentueista, älä epäröi ottaa yhteyttä minuun. Jos sinua kiinnostaa Punapippurin-pentu, niin ota yhteyksiä, joko meilitse tai puhelimitse ja kysele tarkemmin! 

Ihanaa kauden odotusta kaikille!Soile

syyskuu_tulppio.jpg

Mitä on vastuullinen koirankasvatus?

Vastuullinen koirankasvatus on yksi Kennelliiton kulmakivistä. Vastuullinen koirankasvattaja toimii seuraavien periaatteiden mukaan:

 • Kasvattaja käyttää jalostukseen vain terveitä koiria
 • Kasvattaja käyttää jalostukseen vain hyväluonteisia koiria
 • Kasvattaja käyttää jalostukseen ulkomuodoltaan ja käyttöominaisuuksiltaan rodunomaisia koiria
 • Kasvattaja antaa koiriaan toisen kasvattajan jalostuskäyttöön vain yhdistelmiin, joissa yllä olevat periaatteet toteutuvat molempien koirien osalta
 • Kasvattaja huolehtii pentujen ja emän hyvinvoinnista
 • Kasvattajan huolehtii koiristaan niin, ettei niistä koidu ympäristölle haittaa
 • Kasvattaja totuttaa pennut käsittelyyn ja sosiaalistaa pennut ennen luovutusta
 • Kasvattaja myy pennut vain niille soveltuviin koteihin/sopiville henkilöille
 • Kasvattaja tekee kirjalliset sopimukset kaikista koirista
 • Kasvattaja rekisteröi kaikki pennut ja luovuttaa rekisteritodistukset pennunostajille viipymättä
 • Kasvattaja neuvoo ja opastaa kasvattiensa omistajia koirien koko eliniän
 • Kasvattaja kertoo avoimesti koiriensa terveydentilasta
 • Kasvattaja allekirjoittaa Kasvattajasitoumuksen ja sitoutuu noudattamaan siinä määriteltyjä vastuullisen koirankasvatuksen periaatteita

vastuullista_koirankasvatusta_vaaka_cmyk_copy.jpg

ROYALCANIN-LOGO.jpg